Održana početna konferencija programa „Pomoć u kući starima i nemoćnima s područja grada orahovice“

2019 07 05 ZazeliPocetnaKonferencija002

U petak, 05. srpnja 2019. godine u Centru za posjetitelje u Orahovici održana je početna konferencija projekta „Pomoć u kući starima i nemoćnima  s  područja grada Orahovice“.

Projekt  „Pomoć u kući starima i nemoćnima  s  područja grada Orahovice“ u sklopu poziva Zaželi – Programa zapošljavanja žena provodi se iz  Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. i u potpunosti je financiran  sredstvima Europskog socijalnog fonda u iznosu od 5. 188. 442,67kn.

Nositelj projekta je Grad Orahovica, a partneri projekta su Centar za socijalnu skrb Slatina i Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Virovitica.

Današnjoj konferenciji, uz žene sudionice projekta,  nazočili su gradonačelnica i pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela  Grada Orahovice  Ana – Marija Petin i Marija Šafer, ispred Centra za socijalnu skrb Slatina Ljiljana Randelj, predstavnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područni ured Virovitica Vesna Kelava, predstavnice Razvojne agencije VIDRA i koordinator projekta Adnan Osmani.

Cilj projekta je olakšati pristup tržištu rada pružanjem mogućnosti edukacije i zapošljavanja u lokalnoj zajednici za 30 ženskih osoba s područja grada Orahovice koje će pružanjem svakodnevne pomoći u kućanstvu tokom 24 mjeseca povećati kvalitetu života za 153 krajnja korisnika – rekla je voditeljica projekta Marijana Pezić.

Nakon uvodnog pozdrava voditeljice Pezić, nazočnima se obratila gradonačelnica grada Orahovice Ana-Marija Petin:

-30 zaposlenih žena bit će u sklopu projekta u radnom odnosu ukupno 24 mjeseca. U sklopu ovog projekta uz pomoć starima i nemoćnima, želimo zaposlenicama pružiti mogućnost obrazovanja kroz program osposobljavanja za gerontodomaćicu, a prva edukacija trebala bi početi već slijedeći tjedan.

ZazeliSviLogotipi

{gallery}SlikeGodina2019/2019-07-05-ZazeliPocetnaKonferencija{/gallery}