Održan 3. Malonogometni turnir caffe barova i restorana ove godine u humanitarne svrhe

2019 07 06 TurnirKafica032

U subotu 5. srpnja 2019. na  igralištu s umjetnom travom, odigran je treći turnir u malom nogometu, na kojem su nastupile ekipe orahovačkih Caffe barova i restorana ovog puta humanitarnog karaktera.

Natjecanje je počelo u 18 sati, a igralo se po skupinama A, B i C, 8 minuta jedno poluvrijeme, pet igrača u polju i vratar.  Na turniru je nastupilo 8 ekipa, Caffe barovi, „Bad Company“, „Kod Marte“, „Enigma“, „Mustang“, „Plavac“, „Baza“, „Royal“, „Sokol“.

U sklopu turnira, a povodom humanitarne akcije, „Pomozimo Marku”, odigrane su i revijalne utakmice ekipa Grada Orahovica protiv Virovitičko – podravske županije, Fakulteta za dentalnu medicinu protiv ekipe srednje škole Stjepan Ivšić i osnovne škole I.B. Mažuranić te ekipe nogometaša Danijela Pranjića protiv ekipe glazbenika Igora Delača. Događaj je to koji je ujedinio Orahovicu i županiju kako bi se pomoglo malom Marku Bogdaniću, dječaku koji boluje od west sindroma i spastične cerebralne paralize, a bivši nogometni reprezentativci Danijel Pranjić i Ivan Vargić, sa svojim kolegama i prijateljima iz Vinkovaca, Osijeka, Belišća, glazbenik Igor Delač, tamburaši TS Kas, članovi Aura benda, te djelatnici Radio Našica i Radio Orahovice, sudjelovali su u revijalnom dijelu humanitarnog turnira.

Turnir je otvorila gradonačelnica grada Orahovice Ana – Marija Petin koja se zahvalila ugostiteljima, pokroviteljima i svima koji su uplatili novac na račun ili donirali novac na turniru za malog Marka te izjavila kako smo pokazali da Orahovica i njezini stanovnici imaju veliko srce.

Zahvalu je uputio i župan Andrović, koji je pozvao i ostale gospodarske subjekte da u narednim danima podrže akciju.

Nazočnima su se obratili i nogometaš Danijel Pranjić te pjevač Igor Delač koji su pohvalili humanitarnu akciju, a također i novčano pomogli obitelji Bogdanić.

Tijekom turnira posjetitelji su se mogli osvježiti hladnim napicima, a između utakmica za gledatelje je bila organizirana tombola s nagradama koje su mogli konzumirati u kafićima i restoranima koji sudjeluju na turniru i mnogim drugim nagradama koje su omogućili mnogobrojni pokrovitelji kako bi se skupljena sredstva donirala za Marka.

3. malonogometni turnir caffe barova i restorana inače je bio u organizaciji Turističke zajednice i Grada Orahovice i negdje na polovini turnira gradonačelnica Ana – Marija Petin je objavila je da je do 14,00 sati na račun za pomoć marka skupljeno oko 37.000,00 kn, a na samom turniru do tada oko 38,000,00kn donacija.

Suci ovogodišnjeg turnira bili su Ante Vicić, Mario Nađ i Darko Krmpotić, a voditelj turnira i zapisničar Darijo Krmpotić. Pred mnogobrojnim posjetiteljima i navijačima na turniru su odigrane odlične utakmice gdje je treće mjesto osvojila je ekipa CB Enigma, drugo mjesto ekipa CB Mustang, a ovogodišnji pobjednici turnira su ekipa caffe bara Baza.

Velik dio posla oko logistike odradila je i udruga za pomoć osobama s intelektualnim, teškoćama Jaglac čiji su volonteri i na samom turniru pomagali oko donacija uz pomoć zaposlenika turističke zajednice, Grada Orahovice i gradskih poduzeća.

Pokrovitelji humanitarne akcije za malog Mraka su mnogobrojne orahovačke tvrtke, udruge, ustanove, fizičke i pravne osobe među kojima su i:

Grad Orahovica, Virovitičko-podravska županija, Srednja škola Stjepan Ivšić, Osnovna škola Ivane Brlić Mažuranić, Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo, Radio Orahovica d.o.o., Igor Delač, Danijel Pranjić, Čižić – Obrt za usluge, Caffe bar Mustang, Vina Patkoš, UHBL PTSP VPŽ Orahovica, Gostionica Sport, Caffe bar Kod Marte, Caffe bar Enigma, Caffe bar Matko, Caffe bar Plavac, Caffe bar Royal, Caffe bar Tref, Krčma Ranč, Hotel Dukat, Ortran d.o.o., Caffe bar Baza, Kostelac rakije i likeri, Cvjećarnica LAR, OPG Vesna Perković, Hidrodom d.o.o., Agroselo, BRIIT d.o.o., Pekara Croatia, Pekara Danado, Pekara Tena, Caffe bar Sokol, Caffe bar Bad co., Kalanhoa trade, Frizerski salon Trend, Pizzeria Cariciosa, Caffe bar Vertigo, Pečenjarnica Mimoza, Slastičarnica Fontana, Frizerski salon Korina, Frizerski salon Inea, Frizerski salon Gabi, OPG Andrijana Rukavina, OPG Ivan Matković, BIT Computers, Kozmetički salon Dajana, Friizerski salon In, Salon za uljepšavanje Maja, kozmetički salon Stela, OPG Belobradić, Frizerski salon Diva, Plivački klub Orahovica, Udruga umirovljenika i starijih osoba Orahovica, JUG d.o.o., Studio Ivona, Tizona d.o.o., Krojački salon Iglica, KP Foto, Aura Band, TS Kas, OPG Boljkovac, Škola nogometa Orahovica, Papuk d.o.o., SPAR, Underground Gym, Auto  dijelovi Cigler, Darko Krmpotić, Darijo Krmpotić, Ante Vicić, Mario Nađ te mnogi drugi.

{gallery}SlikeGodina2019/2019-07-05-TK2019{/gallery}