Povodom 51. Orahovačkog proljeća HVIDR-a organizirala 1. Orahovačke braniteljske igre

2019 06 01 BraniteljskeIgre002

Udruga HVIDRA Orahovica, 1. lipnja 2019. organizirala je 1. Orahovačke braniteljske igre gdje su se branitelji iz Orahovice, Crnca, Duge Međe i Zdenaca natjecali u kartanju, elektronskom pikadu i visećoj kuglani. Natjecanje su organizirali u sklopu  manifestacije „51. Orahovačko proljeće“, a natjecanje je otvorila gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin te se zahvalila braniteljima što su se organiziranjem natjecanja uključili u obilježavanje jubilarne manifestacije:

– „Hvala vam na pozivu i kao što vidite podržavam rad svih braniteljskih udruga. Također se zahvaljujem na dolasku na ove 1. Orahovačke braniteljske igre čime ste uveličali i manifestaciju 51. Orahovačko proljeće na kojoj se tijekom cijelog tjedna održavaju kulturna, zabavna i sportska događanja, a tako i cvjetnu povorku u kojoj također i vi sudjelujete. Uvijek ćete imati moju potporu i uvijek ću vam biti partner u vašim aktivnostima“. – rekla je gradonačelnica Petin.

Predsjednik HVIDR-a Orahovica zahvalio se svim braniteljima na dolasku i podršci, a tako i gradonačelnici i Gradu Orahovici na pokroviteljstvu ovih igara.

U visećoj kuglani treće mjesto osvojio je Damir Vratković iz udruge Hrvatski Domobran, drugo mjesto Murat Durmiši iz Udruge branitelja općine Zdenci i prvo mjesto Franjo Bucić HVIDR-a Orahovica.

U natjecanju u pikadu treće mjesto osvojio je Andrija Čolić iz UHBDDR Duga Međa, drugo mjesto Stjepan Šebalj iz UHBDVDR Orahovica i prvo mjesto Damir Grosl iz UHBL PTSP Orahovica.

U kartanju bele treće mjesto osvojila je Udruga branitelja općine Crnac s ekipom Siniša Horvat i Božo Kusić, drugo mjesto USPDR Orao Našice – Orahovica, Damir Čorluka i Emil Marjančević i prvo mjesto UHBL PTSP Orahovica Željko Kuhar i Boris Broš.

Sveukupni pobjednik ovih prvih braniteljskih igara u Orahovici je UHBL PTSP Orahovica za koju je pehar preuzeo predsjednik Miroslav Milovuković.

{gallery}SlikeGodina2019/OrahovackoProljece2019/2019-06-01-BraniteljskeIgre{/gallery}