Održana biciklijada „Pedala – žlica – tamburica“

2019 06 15 PedalaZlicaTamburica033

U organizaciji pustolova iz Donje Pištane, Zdenka Nađa i Mjesnog odbora Donja Pištana, a pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Orahovica, u subotu, 15. lipnja u Donjoj Pištani održana je prva biciklijada pod nazivom „Pedala – žlica – tamburica koja je zamišljena kao spoj rekreativne vožnje bicikla, druženja i zabave uz tamburaše i besplatnu hranu i piće za sudionike. Zdenko Nađ, idejni je začetnik prve ove manifestacije:

– „Ova manifestacija je prilika da se na neki način odužim svim ljudima koji su me podupirali na biciklističkim pothvatima, a osim zabave i druženja cilj je nam je bio animirati što veći broj ljudi i promovirati biciklizam kao zdrav način života.“ – rekao je Zdenko.

Sudionici su se okupili ispred Mjesnog doma u Donjoj Pištani i tko je trebao obavio je još posljednje pripreme prije kretanja, a ruta je išla prema akumulacijskom jezeru između Donje Pištane i Bukvika, odakle makadamskim putem do Kokoćaka, a zatim će preko Gornje Pištane gdje je bila i odmorišna točka kod obitelji Jović te okrjepom hranom i pićem. Nakon toga od Gornje Pištane se opet makadamskim šumskim putem prešlo do ceste koja vodi iz Orahovice prema planinarskoj kući Šaševo kojom su se biciklisti spustili do Orahovice pa kroz Riječane na kružni tok, kroz središte grada i preko Trga sv. Florijana na ulicu Branka Jaklića i nazad u Donu Pištanu. Kroz nekih prijeđenih 18 do 20 kilometara biciklisti su se opet okupili kod doma gdje ih je dočekala ekipa s grahom i čobancem za koje je pokrovitelj bila Turistička zajednica Grada Orahovice. Bicikliste je dočekao i pozdravio pradsjednik Mjesnog odbora Donja Pištana Mario Kolar kao i predstavnik gradske uprave Milan Babac koji je  prenio pozdrave gradonačelnice Petin. Za dobru zabavu pobrinuo se tamburaški sastav „Kontra”, a zabavni dio manifestacije i zajedničko druženje je potrajalo je cijelo večer.

{gallery}SlikeGodina2019/2019-06-15-PedalaZlicaTamburica{/gallery}