Održan 18. skup dijabetičkih udruga „Slatki na Papuku“

2019 06 14 DUO014

U organizaciji Dijabetičke udruge Orahovica, 15. lipnja 2019. na izletištu Jezero, održan je 18. tradicionalni međunarodni skup dijabetičkih udruga Hrvatske „Slatki na Papuku”, manifestaciju edukacije, zdravstvene zaštite, rekreacije, turizma i zabave i jedan je od događaja koji okuplja najveći broj dijabetičara iz RH i susjednih zemalja.

Na skupu su se okupile udruge iz cijele Hrvatske: Virovitice, Slatine, Našica, Donjeg Miholjca, Slavonskog Broda, Nove Gradiške, Garešnice, Ivanić Grada, Malog Lošinja te iz BIH iz Tešnja, a iz Vojvodine su došle ekipe iz Bačkog Petrovca i Zrenjanina.

Za sportske igre bila je zadužena Udruga branitelja iz Duge Međe u disciplinama viseća kuglana, pikado, bacanje potkove i bela.

Nazočne na skupu u uvodu je pozdravio predsjednik Dijabetičke udruge Orahovica Ivica Martinčević:

– „Dragi prijatelji sve vas srdačno pozdravljam po 18. puta i želim da se lijepo osjećate i zabavite, okupate, zabavite uz sportske susrete koje organiziramo po drugi puta i presretan sam kada vas sve vidim ovdje u ovako velikom broju. Hvala svim udrugama koju su došle, jer cilj ovog skupa je međusobno druženje, razmjena iskustava borbe s ovom našom opakom bolešću te želja da jedni druga pognemo što više i na kraju da se zajedno zabavimo. Punih 18 godina organiziramo ovaj skup i dojmovi su uvijek odlični pa se tako nadam da ćete i dana uživati u ovom prelijepom ambijentu orahovačkog Jezera.“ – rekao je Martinčević. Okupljenima su se obratili i predstavnici svih udruga te zahvalili na domaćinima na gostoprimstvu.

Nazočne je potom pozdravio dopredsjednik Hrvatskog saveza dijabetičara Slavko Lacković, a potom i voditeljica ureda Turističke zajednice Lana Jurkin.

– „Pozdravljam sve ispred Grada Orahovice i gradonačelnice Ane – Marije Petin i želim vam dobrodošlicu. Ova manifestacija koju organizira dijabetička udruga ima jako velik značaj za sve dobne skupine jer ova tiha bolest pati ne samo treću životnu dob  već i sve mlađe dobne skupine. Ovakvo druženje je prekrasan primjer kako ljudi iz svih krajeva Hrvatske i susjednih zemalja i razmjenjuju svoja iskustva te vam čestitam što već 18  godina organizirate ovakvo okupljanje“ – rekla je Lana Jurkin.

{gallery}SlikeGodina2019/2019-06-14-DUO{/gallery}