Održan 10. memorijalni turnir Gabrijel Šporčić

2019 06 25 GabrijelSporcic042

U utorak 25. lipnja 2019. je u organizaciji Škole nogometa Papuka iz Orahovice, odigran deseti Memorijalni međunarodni turnir Gabrijel Šporčić. U konkurenciji 14. momčadi iz gotovo cijele Slavonije, ali i susjedne Republike Mađarske, jučer je u Orahovici slavila momčad Željezničara iz Slavonskog Broda, koja je u finalu s 2:0 bila bolja od mađarskog Szentlorinca, dok je treće mjesto pripalo Nogometnoj akademiji No Limit iz Virovitice, koji su bili bolji od Belišća s 4:1.

Činu svečanog otvorenja jučer su osim 250 mladih nogometaša, nazočili i gosti koje je predvodila orahovačka gradonačelnica Ana – Marija Petin, predsjednik ZŠU Grada Orahovice Igor Hozić, otac i majka tragično stradalog  Gabrijela i predsjednik Škole nogometa Darijo Krmpotić.

Pozdravljajući nazočne igrače, trenere ali i njihove roditelje, predsjednik Škole nogometa Darijo Krmpotić, rekao je kako je ovo najjači turnir koji je organiziran u Orahovici. Zahvalio se suradnicima na trudu i pomoći, a svim gostima  poželio je  dobrodošlicu u Orahovicu.

Predsjednik ZŠU Grada Orahovice Igor Hozić, pohvalio je organizaciju turnira kazavši kako danas nije jednostavno u gradu okupiti toliko momčadi i toliki broj mladih igrača. Čestitao je Hozić još jednom čelništvu Škole nogometa na svemu onom što rade za orahovački nogomet i sport uopće.

Turnir je prigodnim riječima otvorila gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin, koja se također zahvalila Školi nogometa na organizaciji jednog tako velikog turnira.

– „Dolaskom u Orahovicu potvrdili ste da volite sport, da volite nogomet i na ovaj način sjećanje na našeg Gabrijela neće nikada utihnuti”. – rekla je otvarajući turnir gradonačelnica Petin.

Nakon čina svečanog otvaranja, uslijedila su natjecanja, koja su potrajala do kasno poslijepodne. Nakon 26 utakmica koje su igrane po skupinama a u kojem su nastupile još momčadi iz Čačinaca, Rezovca, mađarskog Szigetvára, Feričanaca, Slavonskog Broda, Virovitice, Višnjevca, Martina i Markovca Našičkog, susrete četvrtfinala izborili su No Limit, mađarske momčadi Szigetvár I Szentlorinc, dva Željezničara iz Slavonskog Broda i  Markovca Našičkog, feričanački FEŠK i Belišće. Pobjedama su polufinala izborili No limit, Szentlorinc, Željezničar iz Slavonskog Broda i Belišće. U polufinalima Željezničar je savladalo Belišće s 3:0, dok je Szentlorinc s 2:0 nadvisio No limit.

Izabrani su I najbolji pojedinci turnira. Za najboljeg vratara statuu je primio Dario Laćen (Željezničar SB) prvi strijelac sa sedam pogodaka bio je također član Željezničara iz Slavonskog Broda Ivano Rajković, dok je Luka Knežević iz virovitičkog No Limita, jednoglasno proglašen najboljim igračem turnira.

Pehare, medalje i statue najboljim momčadima i pojedincima na koncu su uručili članovi obitelji Šporčić, gradonačelnica Petin i predsjednik ŠN Darijo Krmpotić.

Kompleta turnir, gotovo bez pogrešaka, odsudili su Ante Vicić, Darko Krmpotić, Mario Nađ I Dino Grdić.

Organizacijom ovako velikog i kvalitetnog turnira u samo deset dana, čelnici Škole nogometa potvrdili su još jednom svoje organizacijske sposobnosti obećavši da će stadion Papuka vrlo brzo biti poprište još većih i kvalitetnijih nogometnih zbivanja.

Rezultati

Četvrtfinale:

No Limit – Szigetvár 3:0

ŠN Papuk – Szentlorinc 1:2

Željezničar SB – Željezničar MN 2:0

FEŠK-Belišće 0:0 (0:2)

Polufinale:

Željezničar SB – Belišće 3:0,

No Limit – Szentlorinc 0:2

Utakmica za treće mjesto:

Belišće – No Limit 1:4

Finale:

Željezničar SB -Szentlorinc 3:0

OVAJ TURNIR ODRŽAN JE UZ FINANCIJSKU POTPORU ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”!

 

 

{gallery}SlikeGodina2019/2019-06-25-GabrijelSporcic{/gallery}