Obnovljen status Ekoškole

2019 06 10 ZelenaZastava027

U ponedjeljak 10. lipnja učenici i nastavnici Osnovne škole” Ivane Brlić Mažuranić Orahovica”, prigodnom svečanošću, obilježili su obnovu statusa Međunarodne Ekoškole, podizanjem Zelene zastave , čije ime ponosno nose već 14 godina.

Ravnateljica škole Maja Škraba je rekla kako je orahovčka škola dobila Dijamantni status, što znači da škola predano radi na svojim eko vrijednostima. Status Ekoškole je Međunarodni status, dodavši kako je to kruna rada jedne škole:

– „Ekologija se živi svakim danom, to nije formular koji se mora popuniti“, – rekla je Škraba, zahvalivši se svima onima koji su se angažirali oko školskog parka , kojeg žele dodatno uljepšati i unaprijediti.

U ime Grada Orahovice nazočne je pozdravio Milan Babac, koji je u ime gradonačelnice Petin čestitao na obnovljenom statusu Ekoškole, rekavši kako se zahvaljuje što učenici i nastavnici svojim radom i trudom čuvaju jedan i jedini ovozemaljski okoliš.

Prigodnim recitacijama u programu su sudjelovali učenici Matej Hodak, Tim Jarić, Marin Mandić i Jona Hofman, dok su Zelenu zastavu na jarbol podigli učenici Eko patrole Anastazija Čičković, Alek Čiš, Tea Knežević, Matea Filipović i Borna Grenhard. (www.radioorahovica.com)

{gallery}SlikeGodina2019/2019-06-10-ZelenaZastava{/gallery}