Ljubica Jovanović predsjednica VSNM za Grad Orahovicu

2019 06 13 VSNM002

Ljubica Jovanović iz Orahovice jučer je izabrana za predsjednicu Vijeća srpske nacionalne manjine za Grad Orahovicu, a na konstituirajućoj sjednici, koju je sazvala gradonačelnica Ana-Marija Petin.

Na početku jučerašnje sjednice predsjednik mandatne komisije Milutin Jovanović podnio je izvješće o provedenim izborima i imenima izabranih članova Vijeća srpske nacionale manjine u Gradu Orahovici na izborima održanim 5. svibnja. Izborima je pristupilo dvadeset birača, od ukupno upisanih 448 upisanih birača, rekao je Jovanović koji je konstatirao kako su u vijeće izabrani Nikola Ćuća, Milada Bogojević, Zdravko Bogojević, Ljubica Jovanović, Milutin Jovanović, Sanjin Obradović, Zdravka Šerčić, Ljubica Tihomirović, Mileva Tomašević i Jelena Tvrdorijeka.

Gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin, rekla je jučer kako vjeruje u nastavak odlične suradnje s izabranim članovima Vijeća:

– „Čestitam svima vama koji ste izabrani. Vrata moga ureda su vam uvijek otvorena. Grad Orahovica je ovdje da vam bude partner i pruži podršku u radu. I sama sam se uključila u politiku zbog želje da sudjelujem u nečemu što može stvarati promjene u gradu, te sredinu u kojoj živimo, učiniti boljom i ugodnijom za život. Upravo jednakost, pravda, ljudska prava i kultura suživota svih građana našeg grada bez obziran na nacionalne, vjerske i druge različitosti, je ono što i mene odrađuje kao osobu. To je ono što i dalje želim za sve naše sugrađane. Bit ću slobodna kontaktirati Vas za pitanja iz vaše nadležnosti, a sve sa svrhom ostvarivanja svojih ciljeva. Sigurna sam da ćemo u budućnosti lijepo surađivati i funkcionirati“.  – rekla je jučer gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin.

Potom su na prijedlog Odbora za izbor i imenovanja, izabrani čelnici Vijeća SNM, pa će dužnost predsjednice obnašati Ljubica Jovanović, a za njezinog zamjenika izabran je Sanjin Obradović. Novoizabrana predsjednica Jovanović zahvalila se na izboru, obećavši kako će raditi sukladno zakonima propisanom od strane Vijeća za nacionalne manjine:

– „Zahvaljujem se na ukazanom povjerenju, trudit ću se isto opravdati. Radit ću sukladno zakonima propisanim od strane Vijeća za nacionalne manjine. Nadam se lijepoj suradnji s gradskim vlastima i Vijećima drugih nacionalnih manjina s područja naše županije ali i šire“. – rekla je nakon izbora predsjednica SNM za Grad Orahovicu Ljubica Jovanović. (www.radioorahovica.com)

{gallery}SlikeGodina2019/2019-06-13-VSNM{/gallery}