5. Sajam vina i kulena u Orahovici 29. lipnja 2019.

SVIK 2019 Plakat

U Orahovici se 29. lipnja održava Sajam vina i kulena u sklopu kojeg će biti održana ocjenjivanja vina i kulena, a najuspješniji proizvođači vina i kulena bit će proglašeni na sajmu, koji će biti održan na izletištu „Jezero“.

Organizatori sajma su Grad Orahovica, kao nositelj projekta i Turistička zajednica, dok je glavni pokrovitelj Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Virovitica.

Manifestacija je to, koja će biti otvorena u subotu, 29. lipnja u 17,00 sati, kada će se održati i nastup Puhačkog orkestra DVD-a Orahovica, nakon čega ide razgledavanje sajma i degustacija vina i kulena.

U 17,15 sati   počinje Vinski maraton tj. registracija sudionika, a u 17,30  start maratona s rutom oko jezera gdje će biti štandovi vinara. U 18,00 sati održati će se  izbor Vinske Kraljice, a u 19,00 sati proglašenje najboljih vina i kulena te proglašenje Vinske kraljice i pobjednika vinskog maratona nakon čega slijedi dodjela prigodnih nagrada i na kraju koncert Tamburaškog sastava Kontra.

Sam Vinski maraton, zanimljiv je sportski sadržaj u kojem će se mjeriti izdržljivost u trčanju i pijenju vina na četiri punkta  postavljena oko jezera.

Poziv za sudjelovanje u Vinskom maratonu upućen je svim punoljetnim osobama.

Za vrijeme manifestacije Sajma vina i kulena, svoje proizvode predstavit će proizvođači vina i kulena s orahovačkog područja i susjednih općina i gradova, budući je cilj sajma, promocija kvalitetnog domaćeg proizvoda.