U kinu prepunom djece održana predstava „Koje je godišnje doba najljepše?“

2019 05 30 DjecjaPredstava006

Od mnoštva događanja u programu Orahovačkog proljeća neizostavna je i predstava za djecu. Ove godine Grad Orahovica i Turistička zajednica doveli su nam Studio Suncokret, umjetničku organizaciju iz Splita koju je osnovao Duško Mucalo, a ujedno je i autor brojnih edukativnih lutkarskih mjuzikla za djecu.

Orahovačko kino je u četvrtak 30. svibnja u prijepodnevnim satima dupkom napunilo više od 200 djece dječjeg vrtića „Palčić“ i osnovne škole I. B. Mažuranić koja su sa zanimanjem i ushićenjem pratila ovaj lutkarski mjuzikl.

Ovo je edukativni lutkarski mjuzikl u kojem se četiri predstavnika godišnjih doba: Snješko, Zeko, Dupin i Jesenje stablo, prepiru i pokušavaju dokazati jedno drugom da je upravo njihovo godišnje doba najljepše. Pri tom ističu najbolje karakteristike svog godišnjeg doba, vješto prikrivajući one lošije. Niz atraktivnih songova, među kojima se posebno izdvajaju oni o zimi, proljeću, ljetu i jeseni, nova scenska rješenja te atraktivne lutke i rekviziti čine ovaj lutkarski mjuzikl izuzetno privlačnim, olakšavajući djeci usvajanje znanja o četiri godišnja doba. Odgovor da je svako godišnje doba lijepo na svoj način, djeca su saznala u završnom songu mjuzikla.

{gallery}SlikeGodina2019/OrahovackoProljece2019/2019-05-30-DjecjaPredstava{/gallery}