Povodom 51. Orahovačkog proljeća prikazan film „Moj dida je pao s Marsa“.

2019 05 29 KinoProjekcija019

Povodom 51. Orahovačkog proljeća u Kino dvorani prikazan domaći ZF film „Moj dida je pao s Marsa“. Prvi je to znanstveno fantastični film za djecu od samostalnosti Republike Hrvatske snimljen prema motivima priče “Moj dida je vanzemaljac” Irene Krčelić i ovaj obiteljski film namijenjen je svima koji s godinama nisu izgubili maštu.

U glavnim su ulogama 12-godišnja debitantica Lana Hranjec te (glasom) jedan od najnagrađivanijih hrvatskih glumaca Ozren Grabarić, a uz njih igraju i proslavljeni norveški glumac Nils Ole Oftebro, velika slovačka komičarska zvijezda Petra Polnišova te mlade hrvatske glumačke nade Alex Rakoš, Sven Barac, Tonka Kovačić, Lucija Šango. Film je još u fazi razvoja osvojio nagrade BeActive Award za najbolji projekt i Prime4Kids&Family Award za najbolji projekt za djecu.

Primjenjujući najsuvremenije filmske tehnike i u hrvatskoj kinematografiji dosad nezabilježene posebne efekte, “Moj dida je pao s Marsa” progovara o temi prijateljstva i ljubavi , a kroz prijateljstvo djevojčice i robota izvanzemaljca, „Moj dida je pao s Marsa“ priča priču o životnoj snazi ljubavi. Poruka filma je univerzalna: ljubav može udahnuti život, a želi ukazati da je bitno mlade usmjeriti na druženje, prijateljstvo i ljubav – vrijednosti kojima će obogatiti svoje živote.”

Život djevojčice Une u trenu se preokrene kada njenog didu otmu izvanzemaljci. U podrumu kuće slučajno otkrije da je djed i sam izvanzemaljac čiji se brod davno srušio, a tu je ostao njegov pilot, mali mrzovoljni robot Dodo. Una i robot imaju manje od 24 sata da pronađu i spase djeda.

{gallery}SlikeGodina2019/OrahovackoProljece2019/2019-05-29-KinoProjekcija{/gallery}