Poticanje rada Udruga, potpisani Ugovori

2019 05 29 UdrugeUgovori004

U Maloj gradskoj vijećnici, jučer su u nazočnosti orahovačke gradonačelnice Ana – Marije Petin i pročelnice JUO Marije Šafer, predsjednici orahovačkih Udruga, koji su se javili na raspisani natječaj, potpisali Ugovor o Programu poticanja rada Udruga. Gradonačelnica Petin rekla je jučer kako aktualna gradska vlast Programom poticanja rada Udruga žele potaknuti razvoj civilnog društva te aktivirati ljude u lokalnoj zajednici, a jednako tako i obogatiti društveni život Grada Orahovice.

Uputila je gradonačelnica Petin I zahvalu čelnicima udruga što aktivno sudjeluju u pripremanju gradskih manifestacija.
– „Drago mi je što ima projekata koji se već tradicionalno provode iz godine u godinu, ali isto tako, želimo vas potaknuti na nove projekte, i u tome smo uspjeli“. – rekla je Petin.

Naglasila je gradonačelnica Petin kako je povjerenstvo primijetilo da su pojedine Udruge prijavljivale samo jedan projekt, a za druge akcije novac bi potom tražili iz Gradskog proračuna:
– „To više neće biti moguće provesti tako, jednostavno moraju se prijaviti svi projekti koji su planirani, pa će povjerenstvo,odlučiti koji će projekt prihvatiti. Naknadne molbe za financiranje neprijavljenih projekata, neće se moći financirati“. – rekla je gradonačelnica Petin.

U ime nazočnih predsjednika Udruga, na osiguranim financijskim sredstvima, zahvalila se predsjednica udruge Jaglac orahovica Đurđa Šimatović:

Na koncu jučerašnje prigodne svečanosti gradonačelnica Petin zahvalila se još jednom onim ljudima koji “vuku” u svakoj udruzi, jer kako je rekla Petin, bez tih ljudi, društveni život Grada Orahovice ne bi bio bogat kao što je bogat danas.

Dodajmo još kakao ja za Program poticanja rada orahovačkih Udruga u Gradskom proračunu osigurano 162 tisuće 900 kuna. (www.radioorahovica.com)

{gallery}SlikeGodina2019/2019-05-29-UdrugeUgovori{/gallery}