Otvorena 17. izložba „Nepoznata Orahovica”

2019 05 27 NepoznataOrahovica012

Duško Rađenović ponovo je oduševio svoje goste, te posjetitelje izložbe “Nepoznata Orahovica”, koja je jučer po sedamnaesti puta otvorena u Restoranu Ružica grad, a u sklopu 51. “Orahovačkog proljeća”. Predsjednik Ogranka Matice hrvatske Orahovica Damir Najmenik pozdravljajući nazočne goste, kojih je bilo kao nikada do sada, rekao je kako mu je izuzetna čast ponovo nazočiti otvaranju izložbe autora Duška Rađenovića, koji se i ovaj puta potrudio pripremiti nešto novo do sada “nepoznato”.

Izložbu pod nazivom “Svirali su i plesali”, otvorila je gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin:

– „Zahvaljujem se Ogranku Matice hrvatske Orahovica koja je i ove godine aktivni sudionik Orahovačkog proljeća. Posebna zahvala ide našem sugrađaninu Dušku Rađenoviću koji već 17. godina izlaže svoje brižno skupljane fotografije. Ja imam osjećaj da Duško sve tajne Orahovice zna i zaista mu se zahvaljujem što sve te tajne podijeli s nama. Nadam se da će ćemo još dugi niz godina imati priliku čuti od Duška sve tajne o našoj najdražoj Orahovici“. – rekla je otvarajući izložbu gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin.

Potom je nekoliko riječi o izložbi rekao i sam autor Rađenović:

– „Volio bih da i nagodinu budemo zajedno, jer za nagodinu pripremam iznenađenje. Sljedeća izložba bit će posvećena Editi Šmahel Petrić, bivšoj misici, koja je izabrana u Orahovici. Izložba “Svirali su i pjevali” pripremljena je uz pregršt zanimljivosti. Orahovica je davnih godina imala tamburaški sastav i još puno toga što mnogi od vas ne znaju“. – rekao je Rađenović, koji je potom, uz zanimljivu priču, predstavio svoju 17. izložbu.

Postavljena izložba “Nepoznata Orahovica” 17. bit će otvorena još danas (utorak) I sutra (srijeda) u restoranu Ružica grad. (www.radioorahovica.com)

{gallery}SlikeGodina2019/OrahovackoProljece2019/2019-05-27-NepoznataOrahovica{/gallery}