Održana smotra učeničkih zadruga Virovitičko-podravske županije

2019 05 10 Smotra zadruga050

U organizaciji Srednje škole Stjepan Ivšić i Grada Orahovice, na glavnom gradskom trgu u petak 10. svibnja 2019., održana je Smotra učeničkih zadruga Virovitičko-podravske županije. Gotovo sve osnovne i srednje škole iz Virovitičko – podravske županije predstavile su preko učeničkih zadruga svoje radove i proizvode nastale tijekom ove školske godine, a osim natjecateljskog, smotra je bila i prodajnog karaktera tako da su svi posjetitelji mogli kupiti proizvode i na taj način podržati rad učenika.

Na posebno uređenim štandovima predstavilo se 12 zadruga, koje su posjetiteljima izložile predmete i rukotvorine učenika, a moglo se naći raznih ukrasa i slastica, cvijeća, nakita, kućnih potrepština čime se promovirao rad zadruga kojima je cilj njegovanje tradicije, kulturne baštine, eko kulture i zaštita okoliša. Učenička zadruga (UZ) Čađavičke lipe iz OŠ Davorin trstenjak iz Čađavice, UZ Hlapići OŠ I. B. Mažuranić iz Orahovice, UZ Mali Mikeši COOR Virovitica, UZ Naš vrt OŠ Mikleuš, UZ Pod lipom OŠ Voćin, UZ Sekvoja OŠ Josipa Kozarca Slatina, UZ Zalathnuk OŠ Eugena Kumićića iz Slatine, UZ Kostanj SŠ Stjepana Sulimanca iz Pitomače, Marljive ruke Industrrijsko-obrtnička škola Virovitica, UZ Obrtnik Industrrijsko-obrtnička školaSlatina i UZ Slatina SŠ Marka Marulića je 12 učeničkih zadruga koje su uz domaćina UZ Vučica SŠ S. Ivšić iz Orahovice izlagale svoje proizvode.

Na samom početku okupljene je pozdravio ravnatelj srednje škole Stjepan Ivšić Orahovica, Zorislav Milković, nakon kojeg se obratio dožupan Virovitičko-podravske županije Darko Žužak, koji je i otvorio smotru, a u ime Grada Orahovice i gradonačelnice Ane – Marije Petin, obratila se i zahvalila na dolasku Voditeljica ureda turističke zajednice grada Orahovice Lana Jurkin.

U kategoriji Osnovnih škola poredak je bio:

  1. COOR Virovitica, Mali Mikeši
  2. UZ Zalathnuk, OŠ Eugena Kumičića Slatina
  3. UZ Sekvoja, Josipa Kozarca Slatina

U kategoriji srednjih škola poredak je bio:

  1. UZ Slatina, SŠ Marka Marulića
  2. UZ Kostanj pitomača SŠ Stjepana Sulimanca
  3. UZ Obrtnik Slatina Industrrijsko-obrtnička škola

Za najbolji estetski uređeni štand 4 zadruge podijelile su 1. mjesto, a za najbolji prikaz izvedbe praktičnog rada su 3 zadruge podijelile 1. mjesto.

Srednja škola Stjepan Ivšić bila je van konkurencije ocjenjivanja jer je domaćin i predstavljaju na idućoj državnoj smotri predstavljaju županiju sa proizvodima svih zadruga koje su se danas okupile.

{gallery}SlikeGodina2019/2019-05-10-SmotraZadruga{/gallery}