Održana redovna godišnja skupština Vatrogasne zajednice grada Orahovice

2019 05 10 VZ Orahovica012

Održana je godišnja Skupština Vatrogasne zajednice Orahovica kojoj su uz članove, predstavnike vatrogasnih društava iz Stare i Nove Jošave, Crkvara i Dolaca te Orahovice kao stožernog društva, nazočili i gosti iz županijske Vatrogasne zajednice, te susjednih općina i gradova te gradonačelnica grada Orahovice Ana – Marija Petin.

Dopredsjednik VZ Orahovica Ivica Podboj, pozdravio je sve goste, a predsjednik VZ Mario Gubeljak ukratko je podsjetio na aktivnosti koje je VZ-a provodila u prošloj godini te je potom izvješće podnio zapovjednik Robert Orina.

Po planu rada koji je iznio zapovjednik Orina i u tekućoj godini VZ Orahovica nastavit će s redovnim aktivnostima s posebnim naglaskom na održavanju vježbi i sudjelovanju u natjecanjima, stručnom osposobljavanju, te nabavci potrebne vatrogasne opreme.

U ime Grada Orahovice vatrogasce je pozdravila gradonačelnica Ana – Marija Petin, koja se zahvalila svim članovima VZ što riskiraju svoj život kako bi sačuvali svoju imovinu i naše živote:

– „Zbog toga smo i na svečanoj sjednici Gradskog vijeća jednu zahvalnicu dodijelili jednom od društava naše Vatrogasne zajednice, a svakako su zahvalu zaslužila i ostala društva za što ćemo se pobrinuti da priznanja dobiju u narednim godinama jer smatram da ste svi jednako vrijedni.

Osim što čuvate naselja i žitelje od nepogoda, nekim dijelom čuvate i neke tradicije i okupljate kako starije, tako i mlađe  mještane. Svakako učite i djecu kroz igre i vježbe ovom plemenitom zanimanju što je bitno za ruralne krajeve kao što je Orahovica.

Osim što smo povećali sredstva za vatrogastvo, pokušavamo pomoći i nabavkom opreme, a htjeli bi pomoći i oko problema sa vozilom jer vidimo u koliko je potrebno u ovim zadnjim intervencijama.

Trebalo bi svakako pratiti natječaje raznih fondova kojima bi se možda moglo doći do nekih sredstava za opremu i vozila u budućnosti kako bi se olakšao rad i povisila razina sigurnosti vatrogascima.

{gallery}SlikeGodina2019/2019-05-10-VZ-Orahovica{/gallery}