Održana književna večer „Zaliječimo tugu stihovima”

2019 05 20 KnjizevnoVecer211

Zadnji sadržaj obilježavanja 27. obljetnice pogibije petorice hrvatskih branitelja u Modriči: Miroslava Međimurca, Zdravka Kevčića, Josipa Klobučara, Vlade Golika i Karla Stojakovića, bila je književna večer naziva „Zaliječimo tugu stihovima”, koju je organizirala Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Orahovica i Udruga žena “Katarina Zrinska” održana 20. svibnja 2019. u večernjim satima.

Uz književnu večer, UHBDVDR Orahovica postavila je i izložbu ratnih fotografija, kako bi i stihovi i fotografije vratili i podsjetili na vrijeme u kojem se stvarala Hrvatska, u vrijeme Domovinskog rata, kada su petorica hrvatskih branitelja, pripadnici 2. bojne 132. brigade Hrvatske vojske poginuli u Modriči.

Na književnoj večeri sudjelovali su, predstavljajući svoje pjesničke radove: Svjetlana Carić, Tamara Majetić, Vladimir Grgurić, Blaženka Maglaić, Branko Čordašić te Ivan Grgurić, a čitani su i radovi Ane Prelog, koja zbog bolesti nije mogla nazočiti jučerašnjoj književnoj večeri.

Svoje radove u stihu i prozi čitali su jučer i učenici OŠ Antuna Gustava Matoša iz Čačinaca, a pročitani su i ulomci iz još neobjavljenog romana “Nad Papukom nebo proplakalo”, autora Dine Mataza.

Program su glazbeno pratili Matija Rister i Borna i Krešimir Gernhard.

Književnoj večeri nazočili su i ratni zapovjednik i zamjenik zapovjednika 2.bojne 132. brigade HV, pukovnici Ivan Husnjak i Goran Sokol.

Književna večer “Zaliječimo tugu stihovima” organizirana je uz pokroviteljstvo Ministarstva hrvatskih branitelja, Virovitičko-podravske županije i Općine Čačinci, i dio je projekta UHBDVDR Orahovica nazvanog „Suvremen i zdrav život hrvatskih branitelja”.

{gallery}SlikeGodina2019/2019-05-20-KnjizevnaVecer{/gallery}