Održan drugi po redu „Orahovica bike weekend“

2019 05 05 OBW015

Na izletištu Jezero održana je zadnja aktivnost u sklopu dana grada Orahovice i drugi po redu „Orahovica bike weekend“. 4. i 5. svibnja 2019. godine, na orahovačkom Jezeru okupili su se ponajbolji biciklisti ovog dijela Europe, a događaj su organizirali Biciklistički klub Pannonian iz Osijeka, Turistička zajednica grada Orahovice i Grad Orahovica .

Od tri planirane discipline, BMX/MTB Dirt Session, Enduro i Road (Rekreativni cestovni maraton), održane su zadnje dvije utrke 5. svibnja Enduro i Road, dok je Dirt koji je bio planiran za 4. svibnja otkazan zbog lošeg vremena.

Drugog dana, u nedjelju, posjetitelji su mogli vidjeti najbolje vozače hrvatske i susjednih zemalja, a ovaj projekt je zamišljen kao promocija turističkih potencijala Papuka, popularizacije biciklističkog sporta, zdravog života kroz kretanje u prirodi, te biciklizma kao generatora lokalne Slavonske turističke ponude.

Nagrade najboljima dodijelila je predstavnica Turističke zajednice Tanja Maričić, a najbolje prolazno vrijeme u Road maratonu na punktu Parka prirode Papuk imali su Bojan Gunjević iz Zagreba, Matej Skuzin iz Požege i Matko Josipović iz Siska, a u ukupnom Road poretku treće mjesto osvojio je  Matej Skuzin, drugo Matko Josipović i prvo Bojan Gunjević.

U Enduro disciplini treće mjesto osvojio je Aleksandar Vondraček iz Zagreba, drugo Filip Vunjak iz Zagreba i prvo mjesto Frano Liović također iz Zagreba. Od ženske ekipe najbolja je bila Sanda Šarko, a od juniora David Ivanjko.

{gallery}SlikeGodina2019/2019-05-05-OBW{/gallery}