Osnovna škola Ivane Brlić Mažuranić Orahovica priredbom obilježila Dan škole

2019 04 17 OsnovnaSkola000

Učenici i nastavnici Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić Orahovica, prigodnim su sadržajima u srijedu 17. travnja 2019. obilježili Dan škole kojem su među mnoštvom roditelja nazočile i gradonačelnica Ana – Marija Petin i voditeljica ureda Turističke zajednica Lana Jurkin. Tijekom sat i pol vremena programa učenici su kroz pjesmu, ples i igrokaze pokazali svu raskoš svoga talenta, te se na taj način zahvalili svojim učiteljima i roditeljima koji su ispunili prostor hola škole te su pljeskom nagrađivali svaki nastup orahovačkih osnovnoškolaca.

Prvi su nastupili članovi malog zbora pjesmom „Jabuko jabučice“, nakon kojih je učenik Marko Drozd na saksofonu izveo instrumentalnu verziju meksičke pjesme Bésame Mucho. Nakon Marka nastupila je plesna skupina uz pjesmu Liama Paynea – Strip That Down.

U nastavku je svoje umijeće sviranja klasične glazbe na gitari pokazao Jakob Jergović koji je odsvirao Španjolsku pjesmu, a na tamburici Matej Pavelić izvedbu Kalendari.

Mala kazališna skupina izvela je kratki igrokaz iz knjige Čudnovate zgode šegrta Hlapića, još jedan učenički zbor izveo je skladbu Danas kad je naše škole dan, a učenik Matija Prispilović iz područne škole Nova Jošava izveo je šaljivi monolog o nestašnom učeniku.

Mali folkloraši izveli su nekoliko tradicionalnih Slavonskih plesova, nakon kojih su četiri učenice kratkim performansom dočarale su ljepotu Proljetne kiše iz istoimene pjesme Dobriše Cesarića.

Nakon poezije nastavilo se s još malo plesa plesne skupine, a za završetak nastupa, Lana Potalec na klarinetu i Karla Kovačević na klaviru, izvele su tradicionalnu španjolsku dječju pjesmu La Cucaracha, a nakon njih se još predstavila učenička zadruga Hlapići koji su predstavili svoje projekte.

Na samom kraju svečanosti nagrađeni su učenici koji su na školskim i županijskim natjecanjima ostvarili zapažene rezultate, a nagrade su im uručile ravnateljica Osnovne škole Maja Škraba i orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin. Gradonačelnica Petin je učenicima poručila da će aktualna gradska vlast i dalje činiti sve što je potrebno kako bi im dani provedeni u školi bili što ugodniji, te kako bi i nakon završetka školovanja mladi svoju budućnost pronašli upravo u Orahovici. Uz čestitke povodom Dana škole, gradonačelnica je učenicima i njihovim nastavnicima poželjela i sve najbolje povodom nadolazećih uskrsnih blagdana.

Na samom kraju prikazan je šaljivi skeč u kojem su učitelji glumili problematične učenike, a učenik Tin Lenardo odlično je uprizorio strogog učitelja.

{gallery}SlikeGodina2019/2019-04-17-DanSkole{/gallery}