Održano 7. Međužupanijsko natjecanje mladih klavirista

2019 04 18 GlazbenaSkola001

U organizaciji Klavirskog odjela Glazbene škole „Jan Vlašimsky“ 16. travnja 2019. godine u Virovitici je održano 7. Međužupanijsko natjecanje mladih klavirista pod nazivom „Virovitička klavirijada“.

Na natjecanju je sudjelovalo 64 učenika iz 11 škola, a kao i svake godine, na Virovitičkoj klavirijadi sudjelovali su i učenici Osnovne glazbene škole Milka Kelemena Područnog odjela Orahovica, gdje je učenica iz Područnog odjela u Orahovici, Karla Kovačević, polaznica drugog razreda klavira, osvojila I. nagradu u 2. kategoriji – klavir s osvojenih 92,00 bodova, učenicu je za natjecanje pripremala profesorica Mateja Tomas.

Na natjecanju je sve pozdravio ravnatelj virovitičke glazbene škole Damir Mihaljević koji je tom prilikom istaknuo kako je cilj natjecanja istaknuti napredovanje škola koje sudjeluju na natjecanju. Svake godine ima sve više kandidata koji su zainteresirani za ovaj popularni instrument koji nije potrebno posebno predstavljati te dodao da je, osim toga, cilj natjecanja i druženje, razmjena znanja i vještina učenika, profesora i svih ostalih koji sudjeluju u ovom projektu.

2019 04 18 GlazbenaSkola004