Na trgu u središtu grada održana manifestacija „Uskrsni doručak“

2019 04 22 UskrsniDorucak013

U organizaciji Grada Orahovice, Turističke zajednice i Udruge kuhara grada Orahovice u središtu grada, na trgu, održana je manifestacija „Uskrsni doručak“ za sve građane grada Orahovice povodom uskrsnog slavlja kojem je doprinijelo i lijepo sunčano jutro. Orahovački kuhari pripremili su vrhunski blagdanski stol pun tradicionalnih slavonskih suhomesnatih proizvoda, prepoznatljivih domaćih proizvoda kao što su mladi crveni luk, hren, rotkvice uz dodataka domaćeg slavonskog kruha iz krušne peći, sira i ostalih delicija.

Ovoj manifestaciji nazočili su predstavnici gradske vlasti, Turističke zajednice i gradskih tvrtki.

Svim okupljenima čestitkom i prigodnim riječima obratila se gradonačelnica Ana-Marija Petin, koja im je zahvalila na sudjelovanju u zajedničkom obilježavanju najvećeg kršćanskog blagdana:

– „Sretan vam i blagoslovljen Uskrs, neka vas prati zdravlje, sreća, obiteljski mir i blagostanje. Drago mi je što smo se okupili oko ovog blagdanskog stola i ovim putem bi se zahvalila Udruzi kuhara grada Orahovice što su i ove godine pripremili ovakve delicije.“ – rekla je gradonačelnica pa sve okupljene pozvala na molitvu.

Uz blagdanski stol održan je i program za djecu kroz nastup mađioničara u kojem su sudjelovala i brojni okupljeni klinci, a završilo se  potragom za pisanicama i natjecanjem u kvrcaju jaja za što su podjeljene i prigodne nagrade.

{gallery}SlikeGodina2019/2019-04-22-UskrsniDorucak{/gallery}