U osnovnoj školi počeli projektni dani Mali poduzetnik

2019 03 25 Palacinkijada001

U okviru Cjelovite kurikularne reforme Posebna pažnja se posvećuje unaprijeđivanju financijske pismenosti u okviru predmetnih kurikuluma i Kurikuluma međupredmetne teme Poduzetništvo za osnovne i srednje škole pa se tako u orahovačkoj osnovnoj školi Ivane Brlić Mažuranić u  sklopu obilježavanja Tjedna poduzetništva održava nekoliko aktivnosti: Palačinkijada, Skupština učeničke zadruge Hlapići, Sajam malih poduzetnika, promidžba obrtničkih zanimanja u suradnji sa SŠ Stjepan Ivšić i Gradom Orahovicom te predavanje Potreba razvoja poduzetničkih osobina kod učenika osnovnoškolske dobi koje će se rasporediti na pet dana.

U ponedjeljak 25. ožujka održana je „Palačinkijada“ na kojoj su učenici pekli palačinke i prodavali ih za simboličnu cijenu od 2,50 kn.

– „Evo danas smo započeli tjedan s „Palačinkijadom“, nakon čega ide skupština zadruge te sajam na kojem će učenici predstaviti sve ono što su radili i stvarali u ovih nekoliko mjeseci, slijedi promidžba za učenike osmih razreda gdje će se predstavljati tvrtke s područja Orahovice i nakon toga predavanje.“ – rekla je ravnateljica Maja Škraba.

Palačinkijadu je posjetila i predstavnica Turističke zajednice Lana Jurkin koja je pohvalila inicijativu da se djeci već od manjih uzrasta usađuje i razvijaju poduzetničke osobine te da će Grad Orahovica i Turistička zajednica podržavati sve ovakve aktivnosti i projekte pogotovo one kroz koje se radi s djecom.

{gallery}SlikeGodina2019/2019-03-25-Palacinkijada{/gallery}