Tamara Jovanović i Kristina Lončar iz Orahovice svojim palačinkama osvojile su zlato na natjecanju u Zenici

2019 03 10 Palacinke001

Učenici srednje škole Stjepan Ivšić Orahovica mogu se pohvaliti mnogim uspjesima pa su se tako iz susjedne Bosne i Hercegovine i grada Zenice sa međunarodnog natjecanja u pripremi palačinki u sklopu obilježavanja ”Svjetskog dana palačinaka” vratile dvije naše učenice s osvojenim prvim mjestom.

Naime na natjecanju na kojem je sudjelovalo ukupno 16 ekipa srednjoškolaca iz nekoliko gradova BiH, a Hrvatsku je predstavljala orahovačka srednja škola, u restoranu „Staro pozorište Tapas” mladi su kuhari i slastičari odmjerili snage u pripremi raznih vrsta palačinki. Za orahovačku školu natjecale su se Tamara Jovanović i Kristina Lončar koje su osvojile prvo mjesto i zlatnu medalju dok im je mentorica bila Danira Vinković.

Tamara i Kristina pekle su palačinke punjene kremom od vanilije i umakom od višanja i chilli papričice te kremom od slatkog vrhnja i grčkog jogurta.

Mentorica Vinković je rekla kako već nekoliko godina sudjeluju na međunarodnim manifestacijama u Bosni i Hercegovini, u Goraždama, Sarajevu, Gradačcu i sada u Zenici, a kontakti su krenuli od orahovačke Udruge kuhara i Udruženja kuhara BiH te se od srca zahvalila kolegama iz susjedne države na sjajnom prijemu i domaćinstvu.

Predsjednik Udruženja kuhara BiH, koja je bila i organizator ovog natjecanja, Nermin Hodžić oduševljen je suradnjom i prijateljstvom s Orahovicom.

Još jednom su orahovački učenici pokazali kvalitetu i znanje što je za srednju školu i grad Orahovicu odličan uspjeh.

{gallery}SlikeGodina2019/2019-03-10-Palacinke{/gallery}