Održana Skupština KUD-a Orahovica

2019 03 29 KUD002

Krajem prošloga tjedna, održana je redovna izvještajna godišnja Skupština KUD-a Orahovica, koju je vodio predsjednik Udruge Antun Petrušić.

Podnoseći izvješće o radu Kud-a Orahovica za proteklo razdoblje, Petrušić je naglasio kako se Društvo u svom radu susreće s brojim problemima, a najveći je osipanje članstva, koje se događa zbog bolesti starijeg dijela članstva, ili napuštanja Orahovice. Petrušić je naglasio kako je prošle godine održano 38 tamburaških proba, koje su ponekad bile I pojačane članovima pjevačkog zbora. Iako su probe bile stalne, tamburaški sastav se popunjavao od prigode do prigode što je itekako otežavalo kontinuirani rad.

Čulo se na Skupštini Kud-a Orahovica kako je društvo preselio u novi prostor, kojeg koriste zajedno s Osnovnom glazbenom školom u Orahovici. Važno je napomenuti kako je u suradnji s Gradom Orahovica pokrenut i mješoviti pjevački zbor, koji je vježbao i radio pod stručnim vodstvom profesora Antonia Brzice. U planu rada za naredni period naznačeno je kako se prioritetno mora raditi na animaciji novog mlađeg članstva, također je rečeno kako se mora naći rješenje za trajno smještanje i čuvanje skupocjenog glazbenog instrumentarija Udruge.

Godišnju Skupštinu KUD-a Orahovica pozdravio je i predsjednik KUD-a Crkvari, te izaslanik gradonačelnice Petin, Milan Babac, koji jer čestitao na odrađenim aktivistima Društva. Napomenuo je Babac kako će Grad Orahovica uložiti dodatne napore, ne bi li se Društvo spasilo od osipanja. (www.orahovica.hr)

{gallery}SlikeGodina2019/2019-03-29-KUD-Orahovica{/gallery}