Održana izborna skupština Dijabetičke udruge Orahovice

2019 03 16 DUO001

 

Ivica Martinčević, predsjednik Udruge, upoznao je nazočne s  izvješćem o radu u prošloj godini, kojega su provodili  temeljem programa rada, s osnovnim ciljem edukacije članova i građana o dijabetesu i potrebe ranog otkrivanja bolesti. Njegovali su suradnju sa svim udrugama Slavonije i Baranje  i udrugama iz susjednih zemalja.

Organizirali su izlete i putovanja, organizirali  predavanja o dijabetesu,  a kroz  akcije mjerenja šećera u krvi, kontrolirali šećer kod više od tisuću građana na području grada Orahovice i općina Zdenci, Čačinci i Crnac. Akcija mjerenja šećera provede se sada i u srednjoj školi, a obilježen je Svjetski dan dijabetesa i uspješno organizirana aktivnost „Slatki na Papuku“. Predsjednik Martinčević je kazao da je udruga prošle godine radila u povoljnim financijskim uvjetima zahvaljujući razumijevanju grada i tri općine, pravnim subjektima i privatnim osobama, koji su prepoznali značajan rad udruge, te im svima zahvalio.

Nako iznesenih i usvojenih izvješća prišlo se izboru novog Upravnog odbora Udruge u koji su tajnim glasovanjem izabrani su mirko Bušljeta, Petar Čačinović, Lucija Čepek, Franjo Janeš, Ivica Kiris, Ivica Martinčević i Milan Šimić koji će na svojoj prvoj sjednici Upravnog odbora izabrati novog predsjednika Udruge dijabetičara Orahovica.

Na kraju se nazočnima obratila predstavnica Grada Orahovice, Lana Jurkin koja je izrazila zadovoljstvo što je prisustvovala skupštini i prenijela pozdrave gradonačelnice Ana-Marije Petin te cjelokupne Gradske uprave.

– „Želim pohvaliti rad vaše udruge jer je to takva udruga koja upozorava na tihu bolest koja više ne bira godine od koje su ugrožene osobe svih životnih dobi. Evo ovih dana raspisan je Javni natječaj za financiranje Udruga u Gradu pa možete prijaviti sve vaše planirane projekte i otvoren je do 28. ožujka 2019., a za sve ostalo Grad Orahovica vam stoji na usluzi“ – rekla je Lana Jurkin te čestitala novoizabranima.

{gallery}SlikeGodina2019/2019-03-16-DUO{/gallery}