Održana humanitarna akcija „Cvijet za dan duže 2019“

2019 03 23 Liga protiv raka004

Liga protiv raka Virovitičko-podravske županije pridružila se brojnim gradovima u Hrvatskoj u obilježavanju humanitarne akcije „Dan narcisa“ – dana koji je  posvećen prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke.

Liga protiv raka i ove godine održala je humanitarnu akciju „Cvijet za dan duže 2019.“ i tradicionalnu prodaja narcisa u Orahovici u centru grada 23. ožujka 2019. između 9,00 i 12,00 sati gdje su članovi i volonteri Lige građankama i građanima za dobrovoljni prilog dijelili narcise.

– „Grad Orahovica je pomogao i ove godine u organiziranju akcije te se ovim putem zahvaljujemo Gradu u pružanju potpore i dodjeli mjesta za održavanje akcije bez naknade. Ovom prilikom zahvaljujem se svim građanima koji su donirali sredstva za humani cilj.“ – rekla je članica Odbora lige protiv raka VPŽ Emica Parašilovac.

Humanitarnoj akciji pridružila se i pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Grada Orahovice Marija Šafer:

– „Grad Orahovica podržava svaku humanitarnu akciju koja za cilj ima prikupljanje sredstava za pomoć oboljelima od teških bolesti pa tako i „Dan narcisa“ koji je posvećen prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke, bolesti koja je u stalnom porastu pa su ovakve javno-zdravstvene kampanje itekako od koristi. I ove godine je Grad Orahovica donirao novčana sredstva koja se prikupljaju za kupnju ultrazvučnog uređaja EDAN DUS60 i linearne sonde L761-2 za EDAN DUS60 koji će biti doniran Odjelu za patologiju i kliničku citologiju Opće bolnice Virovitica.

Ovim putem pozivam sve žene da već danas rezerviraju svoj termin i da odvoje jedan dan u godini da sebi budu najvažnije.“ – zaključila je pročelnica Marija Šafer.

Za namjenu kupnje uređaja u periodu od 22. ožujka do 19. lipnja 2019. biti će aktivan račun za posebne namjene – Humakcija Cvijet za dan duže 2019,  Zagrebačka banka d.d.:

IBAN: HR3923600001502500180