Malo poduzetništvo kreće već iz osnovnoškolskih učionica

2019 03 26 MaloPoduzetnistvo001

Kao dio sadržaja ovotjednih projektnih dana u Osnovnoj školi Ivane Brlić Mažuranić u Orahovici, danas je tijekom prijepodneva održan Sajam malih poduzetnika uz prezentacije, radionice i izložbe.

Učenici su u holu škole na prigodno uređenim izložbeno-prodajnim štandovima prezentirali rad , kako nastavni, tako i izvan nastavni. Dok su djevojčice bile više zainteresirane za ručne radove (koje su i izrađivale tijekom sajma), dječaci su se isticali u tehničkim zanimajima. Da su se osnovnoškolci dobro pripremili za današnji sadržaj projektnih dana, potvrđuje i činjenica, kako su izložili, ali i ponudili na prodaju, sadnice različitog povrća i cvijeća, jedna grupa djevojčica pokazala je da zna “plesti bez igle”, a kao plod takvog rada nastaju zanimljivi i lijepi šalovi. Mladi tehničari su također bili kreativni: izradili su maketu svoga grada s prepoznatljivim lokacijama i komunalim sadržajima, koje je obasjala i gradska (maketarska) javna rasvjeta.

Zadovoljna odazivom i angažiranjem, kako nastavnika-voditelja, tako i učenika, ravnateljica Maja Škraba, ocijenila je da će današnja “projektna nastava” učenicima bolje ostati u pamćenju nego nastavni sadržaji u učionicama.”Ovaj projektni dan je jako dobra škola”, poručila je učenicima ravnateljica, Maja Škraba. (www.radioorahovica.com)