HZZ i Grad Orahovica organiziraju savjetovanje za poljoprivrednike na temu aktivnih mjera zapošljavanja

HZZ

Tijekom ove godine, predstavnici Grada Orahovice u nekoliko navrata su se susreli s nositeljima i vlasnicima nekih od OPG-ova , registriranih na području Grada, kako bi na radnim sastancima dobili više informacija o problemima s kojima se isti susreću, ali i kvalitetnije pripremili najavljene potpore za razvoj poljoprivrede. 

Budući da je jedan dio poljoprivrednika iskazao probleme u poslovima koji traže veći broj sezonske radne snage, odlučeno je takve OPG-ove educirati o mogućnostima sezonskog, ali drugog oblika zapošljavanja. Kao rezultat toga razmišljanja, po riječima Milana Babca, višeg stručnog suradnika za društvene djelatnosti u JUO Grada Orahovica, dogovoreno je savjetovanje za poljoprivrednike na kojem će biti riječi o aktivnim mjerama politike zapošljavanja, namijenjenima poljoprivrednim gospodarstvenicima. O tim će mjerama govoriti Dragana Jandrić, psihologinja u HZZ, Područnom uredu Virovitica.

Predavanje je najavljeno za četvrtak, 21. ožujka, i bit će, s početkom u 12,00 sati, održano u velikoj gradskoj vijećnici (u parku).