Udruga umirovljenika i starijih osoba u novim prostorijama

2019 02 12 Umrovljenici010

U Utorak 12. veljače 2019. Udruga umirovljenika i starijih osoba iz Orahovice održali su svečanost otvorenja novih prostorija koje su dobili na korištenje od Grada Orahovice. Obnovljeni prostor, nalazi se u ulici Kralja Zvonimira 24.

– „Konačno imamo adresu na kojoj nas mogu naći naši članovi i svi oni koji trebaju našu pomoć ili savjet. Zahvaljujem se Gradu Orahovici i gradonačelnici Ani – Mariji Petin koji su omogućili da se smjestimo u ovaj prostor, a pozdravila bih još jednog predstavnika gradske uprave Milana babca i predstavnicu Trističke zajednice Lanu Jurkin koji su nam se pridružili ovdje danas. Ovim putem zahvalila bih se i predsjedniku vijeća g. Medenici koji nam je ustupao prostorije stranke za naše sastanke kako bi mogli nesmetano raditi.

Nadam se da će naš rad sada biti još uspješniji iako smo u ovom kratkom razdoblju od osam mjeseci od kada postojimo dosta i postigli. Nadam se i daljnjoj dobroj suradnji s Gradskom upravom, a koliko god možemo sudjelovati ćemo u aktivnostima i manifestacijama Grada i Turističke zajednice.“ – rekla je predsjednica udruge Elza Blagajac.

S obzirom da ova udruga nastoji pomagati svojim članovima i biti na usluzi svim starijim osobama, Upravni odbor udruge donio je odluku da se omogući jednoj članici da ode u Budimpeštu u posjet svojoj teško bolesnoj sestri te su joj sretnu vijest priopćili na otvorenju.

Okupljenima se obratila i gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin:

– „Jako mi je drago što sam danas s vama i što sam bila svjedok jednoj ovakvoj lijepoj gesti i želim se zahvaliti na pozivu. Također mi je drago što kroz vašu udrugu mi u Gradsko upravi možemo dobiti saznanja o problemima koji se tiču građana u trećoj životnoj dobi te ih probati zajednički rješavati. Moram spomenuti da smo u ovoj 2019. izdvojili duplo više sredstava iz Gradskog proračuna upravo za naše umirovljenike i također ćemo i dalje organizirati proslavu Dana starijih osoba gdje vas mi mlađi poslužujemo i na taj način zahvaljujemo na svemu što ste dali svojoj zajednici, a planiramo organizirati i igre za umirovljenike i starije.

Pozivam vas da se prijavite na Javni poziv za financiranje udruga koji će biti raspisan početkom ožujka kako bi dobili sredstva za vaše programe i projekte, nadam se da ćete uživati u svom novom prostoru, a mi iz Gradske uprave vam stojimo na usluzi.“ – rekla je gradonačelnica Petin.

{gallery}SlikeGodina2019/2019-02-12-Umirovljenici{/gallery}