Tijekom protekle godine Paukovci odradili više od 20 aktivnosti

2019 02 23 PAUK006

Redovnu godišnju Izvještajnu skupštinu, održali su u subotu članovi Udruge Pauk Orahovica, na kojoj su osim članova Udruge nazočili čelnici nekoliko Udruga s kojima Pauk prisno surađuje, te izaslanica gradonačelnice Petin, Tanja Maričić.

Izvješće o radu za proteklu godinu, uz video prezentaciju, podnio je predsjednik Udruge Mirko Kufner, koji je kronološki pobrojao 22 odrađene aktivnosti u protekloj 2018. godini. Obilježili su tako članovi Udruge Dan sv. Patrika, organizirali su nekoliko akustičnih večeri, Kino na otvorenom, putopisna i sportska predavanja, sudjelovali su u gradskim manifestacija, posebno aktivni bili su prilikom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, te manifestacije Dani kestena I mladog vina. Predsjednik Kufner, posebno je naglasio nekoliko zbivanja po kojima je Pauk postao prepoznatljiv, ne samo u Orahovici već i diljem Slavonije, a to su Božićno rokanje. Paučina, Pushiona party i Uskršnje gužvanje.

Tajnik Udruge Denis Podić kazao je kako je Udruga protekle godine brojala 45 članova , što je manje u odnosu na 2017. godinu, a razlog leži u brojnim odlascima mladih ljudi iz Orahovice na daljnja školovanja. Subotnja skupština poslužila je i za izbor novog tajnika, blagajnika i dopredsjednika Udruge. Do kraja mandata aktualnog vodstva Udruge, tajničke poslove obnašat će Denis Podić, za likvidatora – blagajnika izabrana je Ida Barić, dok je Tomislav Pančić biran na dužnost dopredsjednika.
U planu rada za naredno jednogodišnje razdoblje predsjednik Kufner kazao je kako će posebnu pozornost pokloniti obilježavanju desete godišnjice rada i djelovanja Udruge kroz organizaciju kulturnih, zabavnih i glazbenih sadržaja. U ime Grada Orahovica i Turističke zajednice, Skupštinu je pozdravila izaslanica gradonačelnice Petin, Tanja Maričić, koja je pohvalila rad Udruge, rekavši kako će Grad Orahovica i Turistička zajednica i dalje podržavati svaku dobru ideju ili manifestaciju koja dođe od mladih ljudi, koji žive i rade u Orahovici. (www.radioorahovica.com)

{gallery}SlikeGodina2019/2019-02-23-PAUK{/gallery}