Održana skupština DVD-a Stara Jošava

2019 02 16 DVD StaraJosava001

U subotu 16. veljače DVD Stara Jošava održalo je  Godišnju izvještajnu skupštinu u nazočnosti  predstavnika svih društava VZ Orahovica,  dopredsjednika VZ Orahovica Ivice Podboja,  zapovjednika VZ Roberta Orine i predstavnika grada Orahovice Milana Babca. Na skupštini je bilo prisutno 57 od kupno 69 članova

Izvješće o radu u prošloj godini podnio  je predsjednik DVD Stara Jošava Dalibor Saher. U izvješćima je naznačeno kako su vatrogasci DVD-a Stara Jošava tijekom 2018. godine imali dvije intervencije gašenja požara otvorenog prostora, održana su 2 sastanka Upravnog odbora i 4 sastanka vatrogasnog društva, odrađeno je 6 radnih akcija, te se konstantno radilo na edukaciji i usavršavanju članova. Pored navedenoga, Društvo je u 2018. godini realiziralo i kupovinu vatrogasnog vozila pri čemu su im financijski pomogli Grad Orahovica i Vatrogasna zajednica Orahovica.

Riječi zahvale uputio je svima koji  podupiru rad vatrogastva u Staroj Jošavi, a posebno se zahvalio gradonačelnici Petin i Gradskoj upravi. Izvješće je zatim podnio zapovjednik DVD Stara Jošava Zlatko Udovčić nakon čega su izvješća za prošlu godinu kao i financijski plan i plan rada za 2019. godinu jednoglasno prihvaćeni, nakon čega se Zapovjednik VZ Orahovica, Robet Orina obratio nazočnima te ocijenio  rad  DVD-a Stara Jošava besprijekornim. Uz Orinu obratili su se još i dopredsjednik VZ Orahovica Podboj, te predsjednici svih ostalih Društava članica VZ Orahovica.

U posjet Staroj Jošavi došli su i članovi DVD-a Dobrovac pa je ova Godišnja skupština bila je i prilika za potpisivanje Prijateljske povelje s Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Dobrovac, s kojom je definirana buduća međusobna suradnja ova dva DVD-a, a nazočnima se kratko obratio i predsjednik Dobrovačkog društva te uručio Jošavčanima poklone.

Predstavnik Grada Orahovice, Milan Babac, pozdravio je sve nazočne u ime gradonačelnice Petin, pohvalio rad i izvješća DVD-a S. Jošava te se zahvalio na korektnoj suradnji s Gradskom upravom i poželio što manje intervencija.

{gallery}SlikeGodina2019/2019-02-16-DVD-StaraJosava{/gallery}