Održan humanitarni Bal pod maskama

2019 02 23 BalPodMaskama117

U organizaciji Turističke zajednice i Grada Orahovice u prostoru bivše kino dvorane u subotu 23. veljače 2019. održan je Bal pod maskama za mlade i stare.

I ovogodišnji bal je imao  humanitarni  karakter na kojem su i maškare i građani, koji došli pogledati vesele maškare uz krafne, gužvare i piće koje je osigurala udruga „Jaglac“, donirali kune u svojim mogućnostima. Sva prikupljena sredstva namijenjena su udruzi „Jaglac“ za pomoć i rad sa osobama s intelektualnim teškoćama.

Na balu je bilo gusara i gusarice, klauna, jednoroga, dama odrubljene glave, indijanaca, ekipe doktora, vanzemaljaca, batmana, princeza, likova iz bajke Petar Pan i iz Čarobnjaka iz Oza, šokaca i šokica i mnogih drugih maski.

Doktori su mjerili tlak posjetiteljima, vadili krv i davali injekcije, a bilo je čak i stradalih od gusarske kubure.

Cjelovečernja zabava uz ples i pjesmu odvijala se uz zvuke odličnog Osječkog banda Still koji su za ovu priliku također bili maskirani, a nakon plesa i pjesme predstavile su se sve maske redom, a za ocjenjivanje je sastavljen stručni žiri od organizatora i posjetitelja koji se svojski morao potruditi kako bi mogao izabrati najbolje maske.

Svim maškarama i posjetiteljima obratila se i gradonačelnica Ana – Marija Petin koja se zahvalila svima koji su se odazvali na ovu humanitarnu akciju, zahvalila se sponzorima Ortranu d.o.o., Vinima Patkoš i frizerskom salonu Korina koji su dali vrijedne nagrade za najbolje maske:

– „Vidim da se dobro zabavljate jer to i je smisao ovakvog maskenbala, čestitam najboljim maskama, a vama svima želim da i dalje sudjelujete u manifestacijama koje organiziraju Turistička zajednica i Grad Orahovica i da se svugdje ovako lijepo zabavljate kao večeras. Pjevajte, plešite i uživajte večeras uz odličnu grupu Still.“ – rekla je gradonačelnica.

Od grupnih maski treće mjesto dijelili su  Šokac i Šokica te Dr. Gefufna i Dr. Cincilator, drugo mjesto Ženski rukometni klub Vještice koje su otplesale odličnu koreografiju, a prvo mjesto grupna maska Likovi iz Petra Pana i grupna maska Čarobnjak iz Oza koji su osvojili put u na kupanje u Bizovačkom Aquaparku, a također su zabavili okupljene koreografijom modernog plesa.

Treće mjesto u izboru pojedinačnih maski osvojila je Kleopatra, drugo mala Piratica sa Kariba i prvo dama odrubljene glave Maria Antoaneta koja je osvojila put u Venciju za dvoje.

Nakon proglašenja, zabava se nastavila do dugo u noć.

{gallery}SlikeGodina2019/2019-02-23-BalPodMaskama{/gallery}