Gradu Orahovici odobren projekt „Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice“

2019 02 21 OdobrenProjektZazeli001

Na temelju poziva Ministarstva rada i mirovinskog sustava „Zaželi – Program zapošljavanja žena“ Gradu Orahovici odobren je projekt „Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice“. Projektom je predviđeno zapošljavanje 30 žena na području našega grada koje su u nepovoljnom položaju koje su nezaposlene ili dugotrajno nezaposlene s tim da prednost imaju osobe u dobnoj skupini 50+ godina.

Projekt je vrijedan je 5.188.442,67 kuna, a financirat će se  u cijelosti (100%) u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda gdje je nadležno tijelo Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, a partneri u projektu Hrvatski zavod za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb Slatina.

Zahvaljujući ovom projektu, na području grada Orahovice, educirati će se i zaposliti 30 žena na 24 mjeseca, koje će svakodnevnim pružanjem pomoći u kućanstvu povećati kvalitetu života starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju, čime će općenito pozitivno doprinijeti svojoj i njihovoj socijalnoj uključenosti. Aktualna gradska vlast različitim aktivnostima  nastoji stvoriti uvjete za povećanje zaposlenosti na području grada, a s tim ciljem prijavljen je i ovaj projekt. Dodatno će se zaposliti dvije osobe u Gradu Orahovici u svrhu upravljanja projektom, koje će biti zaposlene na 30 mjeseci.

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava  Odluku o financiranju je donijelo 20. veljače 2019. godine , a svečano potpisivanje ugovora održano je  22. veljače 2019. godine.