Gradonačelnica Petin potpisala danas stipendijske ugovore s učenicima i studentima

2019 02 02 Stipendije030

Gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin, potpisala je danas stipendijske ugovore s učenicima i studentima, za školsku, odnosno akademsku godinu 2018./2019, koji su ostvarili pravo na stipendije, a nakon raspisanog i provedenog Javnog natječaja.

Franko Klepač iz Orahovice i Ivan Prović iz Dinje Pištane, ostvarili su pravo na učeničke stipendije u mjesečnom iznosu od 300,00 kuna, dok su Maja Vujnović, Vanja Jovanović, Matea i Ana Zidar, studenti prve godine, te Tanja Karakaš, Patrik Turković i Dino Mataz, studenti druge i viših godina studija, potpisali stipendijske ugovore u visini 700,00 kn mjesečno.

– „Aktualna gradska vlast ukinula je kreditiranje učenika i studenta, jer nismo željeli da vi kao mladi ljudi, kao i većina vaših roditelja, budete kreditno opterećeni i prije nego što krenete u život. Smatrali smo da to nije pravedno pa smo uveli stipendiranje, što ima i većina JLS. Nema obveze povrata stipendija ako redovno izvršavate svoje fakultetske i školske obveze, a novina od ove godine, je određeni prosjek ocjena koji morate zadovoljiti. Ako ne poštujete niti taj segment stipendiranja, opet nećete morati vraćati stipendiju, ali postoji mogućnost da ne dobijete stipendije za daljnje obrazovanje. Vraćanje stipendija je jedino ako ne završite svoje školovanje u zadanim rokovima. Mislimo da je ovo pravedan način financiranja odnosno pomaganja u vašem školovanju. To je jedan oblik da vas potaknemo da završite školovanje, ostvarite što bolje uspjehe, te potom ostanete u svom Gradu, uz svoju obitelj. Bitno je da ostanete u kontaktu s Gradom , mi smo tu da vam pomognemo i olakšamo vaše školovanje“ – rekla je gradonačelnica Petin obraćajući se nazočnim učenicima i studentima.

U ime školaraca i studenata, zahvalu je uputio student Dino Mataz:

– „Zahvaljujem se Gradu Orahovica na na ukazanoj prilici, na stipendijama koje smo dobili. To nama puno znači u našem daljnjem školovanju. Nadam se da ćemo opravdati ukazano nam povjerenje.“ – rekao je Mataz (www.radioorahovica.com)

{gallery}SlikeGodina2019/2019-02-02-Stipendije{/gallery}