Zlatne i srebrne nogometaše primila danas gradonačelnica Orahovice

2019 01 21 SkolaNogometa002

 

Dvije selekcije Škole nogometa Papuka iz Orahovice, U – 11 i U – 9 ,u subotu su i jučer polučile fantastične rezultate, na jedanaestom Zimskom županijskom prvenstvu u malom nogometu, koje su održana u Virovitici. U subotu su igrači rođeni 2008. i mlađi, odigrali jedan od najboljih turnira od kada rade i vježbaju. U šest odigranih utakmica, zabilježili su isto toliko pobjeda.

Redom su pobjeđivani Pitomača II s 11:0, Virovitica I s 4:0, Slatina s 3:0, Rezovac s 2:0, u polufinalu Suhopolje s 4:0, dok su u finalu pobijedili do tada nedodirljivu virovitičku Akademiju NO Limit s 1:0. Zlatne medalje oko vrata, suze radosnice i neopisivo veselje igrača, roditelja i njihovog trenera, bili su dokaz sjajnog rezultata ove selekcije. Drugo mjesto pripalo je No Limitu, dok su treći bili nogometaši prve momčadi Virovitice.

Zlato su u Orahovicu donijeli: Lea Maričić, Zvonimir Miloloža, David Šalek, David Kalem, Ivan Fofonjka, Emanuel Jurlina, Jakov Lazić, Tin Grdić, Karlo Jurjević, Roko Rađenović, Leon Ament, Antonio Trupina i Vito Jović.

Vrlo blizu zlata bili su jučer učenici trenera Dine Grdića, selekcija igrača rođenih 2010. i mlađi. Iako nisu izgubili niti jedan meč, samo zbog nešto lošije gol razlike, oko vrata su stavili srebro. U prvoj utakmici upravo su protiv Akademije NO Limit, koja je osvojila na koncu naslov, odigrali 0:0, potom su pobijedili Viroviticu s 5:3, Pitomaču s 2:0, Suhopolje s 4:1, drugu momčad Virovitice s 3:1 i na koncu Slatinu s 2:1. Prvo mjesto osvojila je momčad NO Limita, druga je bila Škola nogometa Papuk Orahovica, a treća Slatina.

Srebrne medalje za ŠN Papuk osvojili su Lukas Slatinac, Gabriel Džajkić, Kata Klanac, Tin Patkoš, Ivan Stojković, Robert Prica, Marin Mandić, Jura Vulić, Tony Jović, Jakov Džajkić i Petra Matek. Momčad je vodio trener Dino Grdić.

Dva sjajna rezultata prepoznala je i orahovačka gradonačelnica Ana – Marija Petin, koja je danas u maloj gradskoj Vijećnici upriličila svečani prijem za zlatne i srebrne orahovačke nogometaše. Čestitajući im na sjajnim rezultatima, gradonačelnica Petin je rekla:

– „Svaka čast. Znala sam da ste najbolji u županiji, a to ste sada i dokazali. Ja uvijek ističem da su osim vas i trenera, najzaslužniji za vaš uspjeh vaši roditelji. U ime Grada zahvaljujem se vašim roditeljima što vas prate i potiču na sport. Zaista mi je srce veliko kao Papuk, jer iz mog grada dolaze zlatni i srebrni nogometaši. Najbolji ili jedni od najboljih u našoj županiji. Čula sam već mnogo puta da imate sjajne rezultate, a sada ste to I potvrdili. Bravo svima“. – rekla je danas ponosna gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin.

U ime škole nogometa Papuk Orahovica, riječi zahvale uputio je jedan od četiriju trenera koji rade u školi, Dino Gradić:

– „Hvala vam što ste nas primili i počastili naše klince. Ne izgubiti dva dana niti jednu utakmicu dobar je pokazatelj da smo na pravom putu i da radimo sjajan posao. Vama se u ime Škole nogometa zaista zahvaljujem što pratite naš rad i cijenite ono što smo napravili. Ponosni smo jer orahovački sport napokon ima ono što zaslužuje, poštovanje i ponos“. – rekao je trener Dino Gradić.

Gradonačelnici Petin, poklonjene su potom lopta i dres s potpisima svih igrača, za trajno sjećanje i jedan vid zahvale, te potporu u radu. Na koncu je gradonačelnica, a na zamolbu malih nogometaša, obećala nabaviti toliko potrebne nove aluminijske golove.

Gradonačelnica se zahvalila i trenerima ali i roditeljima, rekavši kako je Škola nogometa jedna od najvažnijih sportskih karika u gradu:

– „Vaši treneri vas uče nogometu, ali i odgajaju kad nisu s nama. Čestitam vam na svemu što činite. Grad Orahovica je i ove godine za sport izdvojio dodatnih 100.000,oo kuna pa on danas iznosi 600.000,oo kuna, dakle itekako brinemo. Do kraja godine bit će gotovo i asfaltiranje prilaza prema klubu, postavit ćemo semafor, te uložiti sve napore da izgradimo igralište s umjetnom travu u sklopu stadiona. Hvala vam još jednom, jako sam ponosna na sve vas“. – zaključila je danas gradonačelnica Petin, koja je potom male nogometaše upoznala kako funkcionira Grad pokazavši im na kraju i prostorije gradske uprave. (www.radioorahovica.com)

{gallery}SlikeGodina2019/2019-01-21-SkolaNogometa{/gallery}