Radni sastanak gradonačelnice Orahovice i dekana Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo

2019 01 10 Fakultet001

Gradonačelnica grada Orahovice ana – Marija Petin održala je radni sastanak s dekanom Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo dr. Aleksandrom Včevim s kojim je kroz razgovor o dosadašnjim odrađenim aktivnostima i onima koje se planiraju za budućnost fakulteta u Orahovici ujedno i iznijela planove daljnjeg ulaganja u rekonstrukciju dijela zgrade u kojoj se nalazi fakultet, a kojeg još čeka daljnje uređenje i obnova.

Dr. Včev je izjavio da je suradnja sadašnje Gradske vlasti i Fakulteta uvijek bila na visokoj razini te da je dogovoreno da će se napori za ostvariti zacrtane ciljeve udvostručiti i da će se ubrzati aktivnosti izvršavanja projekata koji su vezani uz Grad i Fakultet.

– „Priča o Orahovici kao studentskom gradu je odlična, ali ipak nailazimo na „zidove“ i pojedince koji potkopavaju naš zajednički rad i napore da sve naše ciljeve postignemo s najboljim rezultatima. Moram naglasiti da smo dogovorili i brzo ćemo uspostaviti temelje za drugu fazu razvoja Fakulteta, a samim time i daljnji razvoj grada gdje želimo internacionalizirati ovaj studij i dovesti strane studente u Orahovicu.“ – rekao je dr. Včev

Gradonačelnica Ana – Marija Petin izrazila je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom Grada i Fakulteta te isto tako izrazila želju za pojačavanjem napora kako bi se što prije završila obnova ostatka zgrade fakulteta:

– „Stvari svakako moramo ubrzati stoga je ovo samo jedan od mnogih sastanaka kako bi razmijenili informacije jer Grad Orahovica ne može utjecati na određene situacije kao što je recimo Odluka o vlasništvu kurije Mihalović u kojoj se nalaze muzejska postava i Gradska knjižnica, a gdje se planira otvoriti Centar za kardiovaskularnu rehabilitaciju što će svakako biti dobar spoj sa studijem fizioterapije čiji će studenti moći pohađati praktični rad i kada završe studij raditi u ovoj ustanovi. Dokumenti za rješavanje ovog slučaja su poslani i sada čekamo odluku ministarstva s kojim smo do sada imali odličnu suradnju pa vjerujem da će se i ovaj slučaj brzo riješiti.

Podsjetila bih da smo u 2017. godini obnovili dio zgrade stare Zanatske zadruge i da radovi obnove na drugom dijelu teku, a daljnjim dogovorom s dekanom Včevim vrlo brzo krećemo i u treću fazu u kojoj je planirana izgradnja studentskog restorana. Ubrzat ćemo sve što možemo na zadovoljstvo obje strane.“ – rekla gradonačelnica Petin.

2019 01 10 Fakultet005