Povećana sredstva za umirovljenike

Umirovljenici

U Proračunu za 2019.godinu, Grad Orahovica osigurao je duplo više sredstava (240.000,00 kn ) za naknade povodom Božića i Uskrsa koje isplaćuje umirovljenicima, socijalno ugroženima i invalidnim osobama s područja grada kako bi im olakšali blagdansko vrijeme.

Umjesto dosadašnjih 100,00 kn , od 2019.godine taj iznos biti će 200,00 kn.

Božićnica  i Uskrsnica u iznosu od 200,00 kn bit će isplaćena umirovljenicima s područja grada Orahovice, čija mirovina ne prelazi 2.000,00 kn. Umirovljenici koji ostvaruju pravo na inozemnu mirovinu imaju pravo na isplatu božićnice, ukoliko zbroj mirovine iz inozemstva i mirovine koju primaju od HZMO – a ne prelazi iznos od 2.000,00 kn.

Osim povećanih naknada za umirovljenike, Grad Orahovica i Turistička zajednica grada Orahovice obilježavaju unazad dvije godine i Međunarodni dan starijih osoba prigodnim programom u parku u znak zahvalnosti žiteljima Orahovice na svemu onome što ostavljaju mlađim naraštajima.

Također, u 2019. godini Grad je osigurao i prostore za Orahovačku udrugu umirovljenika kako bi svoje aktivnosti obavljali u što boljim uvjetima.

„Budući da su umirovljenici i starije osobe, uz djecu, najranjivija skupina društva, posebnu pažnju Grad je posvetio i zdravstvenoj skrbi, te tako  osigurava i ove godine dolazak specijalista u Dom zdravlja kako bi im zdravstvena zaštita bila što dostupnija u samom gradu.“- zaključila je gradonačelnica Ana-Marija Petin. (L.J.)