Održano I. kolo dječjih vatrogasnih igara

2018 01 13 VatrogasneIgre004

Vatrogasna zajednica Orahovica i ove godine organizira Dječje vatrogasne igre za uzrast od 6 do 12 godina. Kao i prethodnih godina, ove godine veliki je broj sudionika, djece vatrogasaca iz četiri vatrogasnih društava. Prvo kolo odigrano je 13. siječnja 2019. godine, u Staroj Jošavi gdje je nastupilo 6 ekipa, DVD Stara Jošava  sudjeluju s po tri ekipe, DVD Orahovica s dvije i jednu ekipu DVD Nova Jošava.

– „Cilj organiziranja igara u zimskim mjesecima je, angažiranje i  osmišljavanje zabave za djecu a na taj, njima zabavan način, mi provjeravamo njihovu spretnost, brzinu i preciznost, što su izuzetno značajne osobine za rad u vatrogastvu“. – rekao je zapovjednik VZ Orahovica Robert Orina.

Predsjednik DVD-a Stara Jošava Dalibor Saher u ime domaćina, pozdravio je  male vatrogasce, roditelje, organizatore i goste, poželjevši sudionicima igara puno dobrih rezultata, a s dobrim željama za uspješan tijek natjecanja, pridružio se predsjednik VZ Orahovica  Mario Gubeljak.

Dječje vatrogasne igre otvorila je gradonačelnica Ana-Marija Petin, koja je poželjela svima sreću:

– „Zajedno s vama djeco i ja se radujem ovim igrama, u kojima želim da date sve od sebe i budete fer igrači. Raduje me što vas je svake godine sve više i što je više mlađih sudionika, jer ste vi velika sigurnost za naše vatrogastvo u budućnosti. Zahvaljujem  vama djeco na odazivu i sudjelovanju u igrama ali hvala i vašim roditeljima koji vas podržavaju u želji da se bavite vatrogastvom. Vaše zalaganje i trud mi u Gradu pratimo i osigurat ćemo sve uvjete za vaš kvalitetan rad“. – rekla je gradonačelnica Petin. 

U prvom kolu u Staroj Jošavi natjecalo se u igrama pod nazivom vatrogasna kuglana, vatrogasna košarka i kockice.

Gradonačelnica i vodstvo DVD-a Stara Jošava pregledali su i vatrogasnu opremu te novonabavljenu vatrogasnu pumpu za muljevitu vodu koja je nabavljena sredstvima Grada Orahovice kroz dogovore vatrogasnih društava i Grada što im je od opreme najpotrebnije i za koju je iznos bio 5.000,00 kn.

Pumpa će prvenstveno služiti za izvlačenje vode iz poplavljenih podruma, šahti ili bunara, a u krajnjim slučajevima može se koristiti za gašenje požara. Pumpa može usisavati vodu do 8m dubine i dizati je do 25m visine, a promjer čestica koje mogu proći je 8mm.

{gallery}SlikeGodina2019/2019-01-13-VatrogasneIgre{/gallery}