GD CK Orahovica donijelo plan rada za narednu godinu

2018 12 28 CK012

U novu godinu Gradsko društvo Crvenog križa Orahovica ulazi s Programom rada i Financijskim planom za 2019. godinu, donesenima na prošlotjednoj sjednici Skupštine Društva.

Članovima Skupštine planove su prezentirali predsjednik i ravnatelj orahovačkog Crvenog križa, Pavao Ramić i Željko Kiš, naglašavajući da su aktivnosti temeljene na programima iz prethodnih godina, a ravnatelj Kiš je najavio kako će i u narednoj godini Program rada biti realiziran kroz nekoliko aktivnosti, a to su: organizacijske aktivnosti, zdravstvene, socijalne, promidžbene aktivnosti i aktivnosti službe traženja.

Iz bogatog programa rada, Kiš je posebno izdvojio provođenje Projekta FEAD-pomoć u hrani i higijenskim potrepštinama, nositelj kojega je GDCK Osijek s još sedam gradskih društava CK, među kojima je i GDCK Orahovica.
Projekt će se, kazao je Kiš, provoditi i 2019. i 2020. godine, a kroz njega će se za sve u potrebi osigurati hrana i higijenske potrepštine.Ove godine tim je projektom bilo na području djelovanja GDCK Orahovica obuhvaćeno 416 osoba koje su dobile pakete hrane i higijenskih potrepština, a u sklopu projekta bila je provedena i akcija mjerenja šećera u krvi i krvnog tlaka.Zanimljiva je, kao dio projekta, i u Orahovici i Zdencima, održana radionica na temu “Upravljanje kućnim budžetom”, namijenjena korisnicima zajamčene minimalne naknade. Te radionice će, najavio je ravnatelj Kiš, biti održane i naredne godine, za korisnike s područja susjednih općina Čačinci i Crnac.

Također, prema Programu, u 2019. godini bi trebalo formirati društva podmlatka i mladih Crvenog križa u mjesnim društvima i osnovnim školama u susjednim općinama.

Kako bi Program rada u narednoj godini mogao biti realiziran planirana su i financijska sredstva od 405.450 kuna, kazao je ravnatelj Kiš, nešto viša no za ovu godinu. (www.radioorahovica.com)

{gallery}SlikeGodina2018/2018-12-28-CK{/gallery}