Povodom Adventske čarolije u Orahovici na središnji gradski trg stiglo Betlehemsko Svjetlo Mira

2018 12 19 AUO025

U srijedu 19. prosinca 2018. je u Orahovicu na središnji gradski trg i „Adventsku čaroliju“ stiglo  Betlehemsko Svjetlo Mira koje su donijeli Odred izviđača «Lisice» iz Slatine. Svake godine s mjesta gdje je rođen Isus u Betlehemu pali se Betlehemsko svjetlo mira i prevozi do Beča nakon čega dolazi u Zagreb gdje ga preuzimaju delegacije izviđača.

– „Izviđači takvim činom preuzimanja Betlehemskog Svjetla Mira šire poruku Mira u svoje zemlje. Zatim se to Svjetlo pali u svim domovima, crkvama, bolnicama, staračkim domovima i mjestima javnog, kulturnog.“ – rekao je Denis Cukor predsjednik odreda.

Izviđački odred  je na trgu dočekala predstavnica grada i organizator Adventske čarolije Lana Jurkin te im zaželjela dobrodošlicu u naš grad, a betlehemsko svjetlo će gorjeti na trgu do Božića kako bi svi građani mogli doći i upaliti svoje svijeće te ga tako prenijeti u svoje domove.

U nastavku programa slijedio je nastup pjevačkih zborova kulturno-umjetničkih društava koja su izvodila narodne i blagdanske spjevove.

Ove godine na adventskoj čaroliji mogli smo gledati i slušati muški pjevački sastav Satničani iz Satnice, mješovitu pjevačku skupina KUD-a Bektež i domaćine mušku pjevačku skupina KUD-a Crkvari.

{gallery}SlikeGodina2018/Advent2018/2018-12-19-AUO{/gallery}