Grad Orahovica nabavio šest novih računala

2018 12 03 SrednjaSkola016

Grad Orahovica je srednjoj školi Stjepan Ivšić Orahovica nabavio šest novih računala za potrebe smjera CNC operater. Gradonačelnica grada Orahovice Ana – Marija Petin i njena suradnica Lana Jurkin posjetile s ravnateljem Zorislavom Milkovićem prvi razred te strukovne škole gdje su im učenici objasnili kako na novim računalima simuliraju rad na CNC strojevima.

– „Za potrebe našeg praktikuma za CNC operatere Grad nam je kupio šest računala u vrijednosti oko trinaest tisuća kuna na kojima su instalirani programi koji simuliraju rad na CNC strojevima, dakle tokarilicama i glodalicama i to je odlična vježba za učenike je na taj način mogu simulirati stvaran rad, a dobra je stvar što se jednom uneseni parametri mogu jednostavno prenijeti u računalo stroja te odmah početi s radom“. – objasnio je ravnatelj Milković.

– „povodom našeg predizbornog obećanja stvaramo uvjete da naša djeca imaju jednako kvalitetno obrazovanje kao i druga djeca u većim gradovima Republike Hrvatske nabavili smo ova računala za srednju školu kako bi bili u korak s tehnologijom i kako bi im uvjeti za učenje bili  što bolji i što adekvatniji.“ – rekla je gradonačelnica Petin.

{gallery}SlikeGodina2018/2018-12-03-SrednjaSkola{/gallery}