Četvrti dan Adventske čarolije obilježen predstavom i nastupima djece

2018 12 17 AUO001

U ponedjeljak 17. prosinca 2018. u sklopu Adventske čarolije u Orahovici u kino dvorni je održana interaktivna kazališna predstava „Audicija za Djeda Mraza“ u produkciji kazališne družine Putujuće kazalište.

Prema tekstu Željke Horvat – Vukelja predstavu su režirali i u njoj glume Bjanka Kalić, Zorica Petnjarić-Kalić i Dario Hak, a glazbu je priredio Goran Matijašević. Gluci su naše najmlađe sugrađane kroz predstavu  zamolili za pomoć u  odabiru najboljeg kandidata za zahtjevnu ulogu Djeda Mraza. Uspjeli su ostvariti interaktivni odnos s djecom i uključiti ih u samu izvedbu te su tako u komisiji za odabir najboljeg novog Djeda Mraza sjedili Ana, Hana i Zvonimir. I djeca iz publike su s osobitim žarom procjenjivala kandidate koji su se prijavljivali na audiciju za zahtjevnu ulogu Djeda Mraza, a komisija je čak i plesala.

Nakon predstave nastupila su djeca osnovne škole I. B. Mažuranić koja su nastupila s nekoliko folklornih plesova te modernim plesom zabavili okupljene u dvorani.

Na središnjem gradskom trgu program adventa je nastavljen Dječjom tvornicom zabave i ponudom ugostitelja kojima su se danas pridružile osnovna škola s proizvodima učeničke zadruge „Hlapići“ i srednja škola s učeničkom zadrugom „Vučica“.

{gallery}SlikeGodina2018/Advent2018/2018-12-17-AUO{/gallery}