Čelnici njemačke tvrtke Bohnhorst posjetili Orahovicu

2018 12 03 Nijemci007

Posredstvom bivšeg predsjednika RH i počasnog građanina Grada Orahovice Stjepana Mesića, u ponedjeljak 3. prosinca2018. su Orahovicu posjetili čelnici velike njemačke korporacije Bohnhorst, direktor Frank Böker te koordinator tvrtke Edi Bubić, dok je generalni direktor i vlasnik Helmut Bohnhorst u posljednji trenutak, zbog privatnih razloga, morao napustiti Orahovicu.

Pozdravljajući njemačke gospodarstvenike, bivši predsjednik RH Stjepan Mesić, kazao je kako je Orahovica napokon spremna primiti zainteresirane ulagače. Nova mlada garda, koja danas upravlja gradom, za Orahovicu radi sjajan posao, puni su ideja i dobrih gospodarskih projekata, pa je dolazak ove velike njemačke tvrtke kruna jednogodišnjeg rada, zaključio je Mesić.

Predstavljajući gradske potencijale, gradonačelnica grada Orahovice Ana – Marija Petin, upoznala je njemačke goste s poviješću Orahovice, gospodarskim kapacitetima, turističkim potencijalima, ali i radnom snagom.

– „Zahvaljujem se Stjepanu Mesiću što je svojim utjecajem u svoju Orahovicu doveo ovu veliki njemačku tvrtku, koja je spremna investirati u naš grad. Bez razvoja gospodarstva nema svijetle budućnosti Orahovice, i to je jedini izlaz iz svih problema u kojima se Orahovica nalazi. Nijemcima kao strancima dosta je teško shvatiti naše Zakone, ali bila sam decidirana. Grad će biti na dispoziciji i za one najsitije detalje. Ono što me veseli i što su potvrdili čelnici Bohnhorsta, Orahovica je na njih ostavila sjajan dojam. Oni su tvrtka koja se bavi poljoprivredom, mi smo poljoprivredni kraj i nadamo se početku suradnje“. – rekla ja gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin.

Njemačke investitore posebno je zanimala prometna infrastruktura, željeznica, autoputovi. Izrazili su zadovoljstvo gostoprimstvom, ali I pripremljenim gospodarskim elaboratima:

– „U Orahovicu smo došli posredstvom gospodina Mesića. Jako smo zadovoljni da je cijela politika usmjerena u poduzetništvo. Pogledat ćemo grad, ali i ovo što smo vidjeli je za svaku pohvalu. Posebice me veseli ta klima oko poduzetništva“. – rekao je direktor Bohnhorsta Frank Böker.

Jučerašnjem prijemu nazočili su i direktor i vlasnik drvnog poduzeća “God” Goran Ćuća, voditelj financija Poljoprivrednog poduzeća Orahovica Josip Miličević, pročelnica JUO Marija Šafer te Lana Jurkin ispred Turističke zajednice. Nakon službenog posjeta, čelnici Bohnhorsta posjetili su orahovačko Jezero, prostor Poduzetničke zone II,  te drvnu tvrtku “God”.

Njemački investitori, posjet Orahovici završit će sutra posjetom Poljoprivrednom poduzeću Orahovica. (www.radioorahovica.com)

{gallery}SlikeGodina2018/2018-12-03-Nijemci{/gallery}