Orahovica za Vukovar

vukovar svijece 1

Orahovica će i ove godine odati dužnu počast gradu koji je obranio Hrvatsku, Gradu Heroju, gradu Vukovaru. Svatko u svojim mislima ovih dana bit će uz Vukovar, uz hrvatske branitelje koji su položili svoje živote na Oltar domovine, branitelje koji su dio svoga tijela dali za suverenu i samostalnu Republiku Hrvatsku. Gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin u danima posebnog pijeteta, obratila se svojim sugrađanima:

– “Dragi sugrađani. Pozivam vas da u naredna dva dana pokušamo biti jedno tijelo, jedna duša. Pokažimo da smo spremni zajedno učiniti sve kako bi nama i našoj djeci bilo bolje i u Orahovici, ali i u Slavoniji i Hrvatskoj. Svijeće koje ćemo upaliti za sve žrtve Domovinskog rata, a posebice za žrtve Vukovara, neka odašilju poruku mira i tolerancije. Ovo su dani kada želim da nema ružnih riječi i povika. Ovo su dani mira i poštovanja, ovo su dani kada svi moramo zajedno živjeti Vukovar i Hrvatsku” – rekla je danas gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin
Gradonačelnica je također pozvala sve stanovnike Orahovice da u nedjelju 18.studenog upale svijeću, te ju stave u prozore svojih obiteljskih kuća, balkona, ograda. Svaki upaljeni lampion znak je vjere u bolje zajedničko sutra, rekla je gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin.