Stiglo vatrogasno vozilo za DVD Stara Jošava

2018 10 09 VatrogasciSJ002

U dobrovoljno vatrogasno društvo Stara Jošava stiglo je novo vatrogasno vozilo koje je rezultat odličnih odnosa Staro Jošavačkih vatrogasaca s DVD-om Dobrovac te je tako od njih nabavljeno vatrogasno vozilo marke TAM T80.

Procijenjena vrijednost vozila je 30.000,00 kn, a kupljeno je za 10.000,00 kn, gdje je DVD Stara Jošava financiralo 5.000,00, Grad Orahovica 3.000,00 kn i Vatrogasna zajednica Orahovica 2.000,00 kn.

Zapovjednik DVD-a Stara Jošava, Zlatko Udovčić, je objasnio kako će vozilo služiti za izlazak u početnim fazama požara dok ne dođe cisterna i sva ostala veća i teža oprema:

– „U vozilu je visokotlačna pumpa i rezervoar od 400 litara vode te operativna oprema koja se može koristiti i na hidrantskoj mreži. Vozilo može prevoziti 8 osoba te ima zvučne i svjetlosne signale i radno svjetlo. Sve je ovo rezultat prijateljskih odnosa s DVD-om Dobrovac iz Pakračko-Lipičke vatrogasne zajednice koji su nam još poklonili i agregat za električnu energiju, nekoliko običnih mlaznica i kacige za požare otvorenog prostora.“ – rekao je zapovjednik Udovčić.

Gradonačelnica grada Orahovice Ana – Marija Petin koja je s vijećnicom Lanom Jurkin na poziv vatrogasaca iz Stare Jošave također došla vidjeti vozilo, napomenula je:

– „Cilj nam je što bolje opremiti sva naša vatrogasna društva kako bi bila što efikasnija i kako bi bili bolje pripremljeni za moguće požare i druge ugroze, pa uz sve napore koja vatrogasna zajednica ulaže u obrazovanje i edukaciju vatrogasaca, Grad Orahovica će u ovoj i svim narednim godinama još više financijski pomagati opremanja društava što nam je i bilo jedno od obećanja u kampanji.“ – rekla je gradonačelnica.

{gallery}SlikeGodina2018/2018-10-09-VatrogasciSJ{/gallery}