Održano multimedijalno predavanje Davora Rostuhara

2018 10 30 DavorRostuhar000

U organizaciji Gradske knjižnice Orahovica, a u sklopu sadržaja kojima se obilježava Mjesec Hrvatske knjige, u utorak je u kino dvorani u Orahovici održano multimedijalno predavanja Davora Rostuhara „Polarni san: prva hrvatska ekspedicija na Južni pol”.

Posjetitelje je pozdravila ravnateljica Gradske knjižnice Orahovica Jelena Mihelčić, nakon čega je Rostuhar nastavio svoj program. Postao je prvi Hrvat koji je pješice stigao od ruba Antarktike do Južnog pola. Ekspedicija je trajala 47 dana tijekom kojih je sam prešao 1163 km, bez dostave hrane, vukući svu opremu u saonicama teškim 135 kg te bez upotrebe vanjske energije (vjetra, pseće zaprege, motornih saonica i sl.). Za ekspediciju se pripremao  dvije godine, a tijekom priprema posjetio je Grenland, Skandinaviju i Sibir kako bi se što bolje pripremio za ekstremne uvjete južnog pola.

Multimedijalno predavanje „Polarni san” kombinacija je intimnih audiovizualnih zapisa putovanja jednog čovjeka, koji putem do ostvarenja svog sna zapravo putuje duboko u samog sebe.

{gallery}SlikeGodina2018/2018-10-30-DavorRostuhar{/gallery}