Održana 24. po redu Orahovačka fišijada

2018 10 20 Fisijada036

U organizaciji Turističke zajednice grada Orahovice, Grada Orahovice i Športsko ribolovnog kluba “Šaran” te pod pokroviteljstvom Poljoprivrednog poduzeća Orahovica u orahovačkom središnjem parku, 20. listopada 2018. održano je 24. po redu Prvenstvo grada Orahovice u kuhanju ribljeg paprikaša, a natjecalo 27 ekipa iz cijele Slavonije. Stručno prosudbeno povjerenstvo činila je trojka Dalibor Kovač, Ivica Ileš i Marijan Mikičević.

Zaposlenici poljoprivrednog poduzeća Orahovica su u velikom kotliću kuhali riblji paprikaš za sve posjetitelje kojih su ispunili ovog prelijepog jesenskog dana u središnji park, a da bi atmosfera bila još bolja pobrinuo se tamburaški sastav „Kontra“ koji su obilazili ekipe i svirali okupljenima.

Krenulo se s kuhanjem ribljeg paprikaša i nakon nekih sat i pol, ovisno koliko je pojedinoj ekipi trebalo da skuha svoj fiš, uzeli su se uzorci na ocjenjivanje i nakon kušanja svih uzoraka, povjerenstvo je donijelo odluku koji je fiš-paprikaš na 24. Orahovačkoj Fišijadi najbolji.

Ove godine u treće mjesto osvojila ekipa iz Valpova, „Valpovački kotlić“, drugo ekipa „Šimek“ i prvo mjesto pripalo je ekipi iz Osijeka „Ribice“.

– „Uzorci su bili odlični. I osječki fiš je stvarno bio odličan, ali drugo i treće mjesto nisu puno zaostajali i bila je jako mala razlika u bodovanju.“ – rekao je predsjednik ocjenjivačke komisije Dalibor Kovač.

Natjecatelje i posjetitelje je pozdravila i gradonačelnica grada Orahovice Ana – Marija Petin:

– „Zahvaljujem se svim ekipama iz Orahovice koje uvijek podrže ovakve naše manifestacije, ali i svim ekipama iz drugih gradova i županija. Vjerujem da ste se danas ovdje lijepo zabavili i drago mi je što ste se okupili u ovolikom broju. Čestitam najboljima, zahvaljujem se našem ribolovnom klubu „Šaran“ na suorganizaciji i pokroviteljima PP Orahovici te tamburaškom sastavu „Kontra“ koji nas zabavlja danas ovdje.“ – rekla je gradonačelnica.

{gallery}SlikeGodina2018/2018-10-20-Fisijada{/gallery}