Održan treći po redu „Enduro Jam“ na orahovačkom Jezeru

2018 10 21 EnduroJam002

 

Na orahovačkom Jezeru je u nedjelju 21. listopada 2018., treću godinu za redom održan susret biciklista „Enduro Jam“ u organizaciji Osječkog biciklističkog kluba Weekend Warriors koji je zamišljen kao druženje svih onih koji su sudjelovali na natjecanjima kroz godinu i onih koji vole biciklizam. Okupljanje nije bilo natjecateljskog karaktera iako su se vozile dvije staze koje su još za Papuk Extreme Challenge uredili BK Weekend Warriors i BK Panonian.

Vozači su došli iz Zagreba, Splita, Graza (Austrija), Đakova, Slavonskog Broda, Požege, Osijeka, Virovitice, Orahovice, Siska i mnogih drugih gradova i mjesta.

– „Cilj je bio popularizacija biciklizma i cikloturizma koji je u ovoj županiji na iznimno visokoj razini i ima zapažene rezultate, a isto tako željeli smo promovirati ljepote Parka prirode Papuk, Orahovice i ovog dijela Slavonije. Na Enduro stazi je bilo oko pedesetak sudionika, a na Cross countri stazi petnaestak, što znači nekih 60 – 65 sudionika + organizatora okupilo se danas ovdje na ovom lijepom mjestu. Staze su duljine oko 20km Cross Country i oko 3 km Enduro.

Lijepo smo se zabavili, odvozili staze, podijelili nagrade za najviše padova, najljepši auto sudionika i slično, pošto event nije natjecateljskog karaktera.“ –  rekao je Ivo Anić iz redova organizatora.

{gallery}SlikeGodina2018/2018-10-21-EnduroJam{/gallery}