Održan sastanak o obuci učenika neplivača u osnovnoj školi

2018 10 20 CK000

U Centru za edukaciju „Merkur“ Orahovica, održan je 20. listopada sastanak o uvođenju obuke za neplivače osnovne škole. 

Uz gradonačelnicu grada Orahovice Anu- Mariju Petin na sastanku su bili nazočni prof. emeritus dr. sc Vladimir Findak, ravnatelj Crvenog križa Osječko – baranjske županije Marko Đukić, ravnatelj gradskog Crvenog križa Osijek Denis Ćosić, voditeljica projekta „Rijeka pliva“ Katarina Jusup Dodig iz Grada Rijeke, dopredsjednica Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ana Sršen, vijećnica Gradskog vijeća Grada Orahovice Lana Jurkin i voditelj i trener Plivačkog kluba Orahovica Nikola Borić.

Ideja je da se obuka neplivača održi u suradnji Grada Orahovice sa plivačkim klubom i Centrom za edukaciju osječkog Crvenog križa gdje bi se prve godine obuhvatilo sve razrede osnovne škole, a od svake naredne godine obučavali bi se učenici trećih razreda. Uz obuku djece osnovnoškolaca neplivača radilo bi se i na tome da se u projekt učenja plivanja uključe i osobe s invaliditetom.

Ovu inicijativu podržali su svi, a Katarina Jusup Dodig je obećala gradonačelnici podršku Grada Rijeke te je podršku i pomoć ponudila i dopredsjednica Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ana Sršen.

– „Ovim ćemo podići ljestvicu brige o našim najmlađim članovima društva na jednu višu razinu kroz edukaciju o opasnostima od utapanja budući da na našem području imamo kupalište Jezero te našim najmlađim sugrađanima osigurati da nauče plivati i time spriječiti moguće nesretne slučajeve.“ – rekla je gradonačelnica.

Obuka će za sve biti besplatna, a financirat će se iz proračuna Grada Orahovice.

2018 10 20 CK001