Obilježen blagdan Svih svetih

2018 10 31 SviSveti004

Ovih dana građani se posjetom grobljima i paljenjem svijeća prisjećaju svojih pokojnika. U srijedu je od ranog jutra velik broj ljudi pohodio i orahovačko gradsko groblje.

Onih kojih više nema, uz središnji križ na gradskom groblju, prisjetilo se izaslanstva Grada, na čelu s gradonačelnicom  Anom – Marijom Petin.

Polaganju vijenca i paljenju svijeća prisustvovali su i pročelnica  JUO Grada Marija Šafer, gradski vijećnici, direktor poduzeća Papuk d.o.o.  Zdravko Dijaković i djelatnici Gradske uprave te predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata i političkih stranaka.

Prvoga dana mjeseca studenoga svake godine slavimo blagdan Svih svetih. Tog dana slavimo one svece i svetice koje je Crkva proglasila svetima, kao i one koji nisu proglašeni svetima, ali su svojim životom ostvarili ideal kršćanskog života te su njihove duše ušle u kraljevstvo Božje  Kako ne znamo poimence sve koji su umrli na glasu svetosti, Crkva je odredila ovaj dan kada se zajednički moli za sve svete i blažene, poznate i nepoznate.

{gallery}SlikeGodina2018/2018-10-31-SviSveti{/gallery}