Radovi na uređenju novog prostora Glazbene škole

2018 08 30 GlazbenaSkola008

Glazbena škola Milka Kelemena Slatina, područni odjel Orahovica uskoro će se useliti u nove prostore u kojima će održavati nastavu i probe. Upisom sve većeg broja djece u glazbenu školu pa tako i otvaranjem novih odjela za klarinet, trombon, saksofon, flautu i druge pojavio se problem prostora za rad glazbene škole.

Profesori su do sada predavanja držali u prostorima osnovne škole I. B. Mažuranić gdje se zbog školskog zvona, buke i glazbe puštane pod odmorima jednostavno nije moglo raditi. U sadašnjim prostorima glazbene škole u starom vrtiću nastavu je također bilo teško održavati jer nema  dovoljno prostora.

Preseljenjem djelatnika suda u Orahovici u općinski sud Slatinu otvorila se prilika za urediti jedno krilo gornjeg kata koje bi bilo idealno za potrebe glazbene škole gdje se ovih dana završilo postavljanje parketa i krečenje, te ostali radovi  kako bi se ovaj prostor pripremio za što kvalitetnije održavanje nastave.

Gradonačelnica Petin podsjetila je da  je Područni odjel od osnutka 2009. godine  kada su učenici mogli učiti samo tri instrumenta, narastao danas do više od 90 učenika i 9 instrumenata te da su postigli mnogobrojne uspjehe.

-„Zbog predanosti i volje naše djece da se bave glazbom, gradska vlast je poduzela radnje da se kat zgrade suda urede prostori za Područni odjel glazbene škole. Kako bi učenici imali dovoljno instrumenata za učenje glazbe, ali i da se u svom životu aktivno bave glazbom, Grad je kupio dva klarineta i komplet udaraljki.

Sve ovo je dio naših obećanja iz kampanje da ćemo se brinuti za dobrobit i kvalitetniju edukaciju naše djece i naših mladih.

Zahvalila bih se i profesorima na njihovoj upornosti, bez koje naša djeca sigurno ne bi tako napredovala u glazbi i svi zajedno zaslužili su da Grad Orahovica pomaže i vodi brigu o Glazbenoj školi Milka Kelemena.“- zaključila je gradonačelnica Petin.

{gallery}SlikeGodina2018/2018-08-30-GlazbenaSkola{/gallery}